Грибна солянка (пісна)

Грибна солянка (пісна)Грибна солянка (пісна)
Страви з грибів замінять м’ясні страви під час посту. Грибна солянка має особливий смак та аромат завдяки грибам та маслинам.
Меню в піст повинно обов’язково складатись з такої першої страви як солянка.
Ситна пісна солянка рецепт з фото.

Інгредієнти

  • Вода 2 л.
  • Гриби свіжі 500 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Морквина 1 шт.
  • Огірки мариновані 2 шт.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Лавровий лист, сіль, перець
  • Маслини 10 шт.

Рецепт приготування солянки:

Порізати гриби, обсмажити на сковорідці і викласти у каструлю.

Грибна солянка (пісна)

Порізати цибулю кубиками, моркву натерти на великій тертці.
Налити в сковорідку олії, викласти цибулю порізану і смажити помішуючи 2 хвилини.

Грибна солянка (пісна)

Потім додати моркву і смажити усе разом 2-3 хвилини.
Додати томатну пасту, борошно, долити трішки води і все перемішати. Тушкувати 2 хвилини.

Грибна солянка (пісна)

Порізати мариновані огірки кубиками, додати до овочів, помішати і тушкувати ще 3 хвилини.

Грибна солянка (пісна)

Викласти овочі в каструлю до грибів.
Маслини порізати кружечками і теж висипати у каструлю.

Грибна солянка (пісна)

Залити все окропом, посолити, поперчити, кинути лавровий лист і варити на малому вогні 7-10 хвилин.

Грибна солянка (пісна)

Перед подачею на стіл грибну солянку в тарілці посипати свіжою зеленню і покласти скибочку лимону. Також за смаком можна додати пісний майонез.

Грибна солянка (пісна)

Приємного смаку!