Наваристий суп з нутом

Наваристий суп з нутомНаваристий суп з нутом
Пісний наваристий суп з нутом – смачна та поживна перша страва на час Великого посту. Суп з нутом готується швидко, рецепт та покроковий опис приготування пісної страви.

Інгредієнти

  • 2 великих картоплини
  • по 1 моркви і кореню петрушки
  • 1 стебло цибулі-порею
  • 1 ст. консервованого нуту
  • 3 зубчики часнику
  • 10 в’ялених помідорів в маслі
  • 0,5 ч. л. сушеного базиліка
  • сіль, червоний і чорний мелений перець

Рецепт приготування пісного супу з нутом:

Всі овочі почистіть і вимийте. Порей наріжте тонкими кільцями, моркву і корінь петрушки натріть на великій тертці.

Картоплю наріжте дрібними кубиками. На парі ложок олії з-під помідорів підсмажте картоплю, моркву, корінь петрушки і порей, видавіть туди ж часник, посоліть і поперчіть червоним і чорним перцем.

Коли овочі здобудуть золотистий колір і стануть м’якими, пересипте овочі в каструлю, залийте водою (близько 2 л), проварить при слабкому кипінні 20 хвилин.

Помідори наріжте тонкими смужками, покладіть в суп, додайте промитий нут, базилік і варіть 10 хвилин, досолить і поперчіть за смаком.

Приємного смаку!
Джерело Теленеделя. №125 2015