Перловий суп з корінням (пісний)

Перловий суп з коріннямПерловий суп з корінням
Пісний суп з перлової крупи – ситний та підійде тим хто поститься або вегетаріанець. Рецепт приготування смачного перлового супу з коріннями. Чудова перша страва для приготування в піст.

Інгредієнти

  • 6 ст. л. перлової крупи
  • 1 картоплина
  • половина кореня селери
  • 2 моркви
  • 1 корінь пастернаку
  • 1 цибулина
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • половина стручка гострого перцю
  • 4 зубчики часнику
  • рослинна олія
  • лавровий лист
  • чорний перець горошком, сіль

Рецепт приготування перлового супу:

Перловку промийте і залийте холодною водою, залиште на 2-3 години.

У каструлю налийте 2,5 л води, викладіть крупу, додайте лавровий лист і перець горошком, посоліть і варіть при слабкому кипінні 40 хвилин.

Тим часом підготуйте овочі – почистіть і натріть на великій тертці селеру, пастернак і моркву, цибулю наріжте дрібними кубиками.

Часник продавити через часникодавку, гострий перець дрібно наріжте (якщо любите гостріше, залиште насіння, в них основна гіркота, якщо гірке не любите, насіння вичистіть і наріжте тільки м’якотілість перцю – вона додасть супу приємний аромат і смак).

Картоплю наріжте дрібними кубиками. Розігрійте трохи олії, тушкуйте на ньому селеру, моркву і пастернак, додайте в суп піджарку і картоплю. Проварити все разом 10 хвилин.

Окремо підсмажте цибулю з часником і гострим перцем, заправте салат, посоліть і поперчіть за смаком, проварить 5 хвилин, потім вогонь вимкніть, потримайте суп під кришкою 10 хвилин.

Приємного смаку!
Джерело Теленеделя. №125 2015