Капусняк Запорізький

Капусняк ЗапорізькийКапусняк Запорізький
Капусняк Запорізький. Рецепт з фото смачного капусняку з квашеної капусти та коренем селери. Ситний, ароматний суп з незвичайною кислинкою тушкованою квашеною капусти та ніжними шматочками свинини. Хочете порадувати своїх близьких чимось “гаряченьким”? Ми пропонуємо рецепт смачної першої страви – капусняк Запорізький.

Інгредієнти

  • Свинина 400 г.
  • Капуста квашена 600 г.
  • Картопля 5 шт.
  • Пшоно 3 ст. л.
  • Морквина 1 шт.
  • Петрушка зелень 1 пучок
  • Селера коренева (невеликий корінь) 1 шт.
  • Цибуля 2 шт.
  • Вершкове масло 40 г.
  • Сало 50 г.
  • Лавровий лист 2 шт.
  • Сіль, перець за смаком

Рецепт приготування капусняку:

М’ясо порізати на шматки та відварити близько однієї години.

Капусняк Запорізький

Корінь селери та моркву натерти на тертці, цибулю порізати кубиками, смажити на сковорідці додавши вершкове масло (можете також додати небагато олії).

Капусняк Запорізький

Капусняк Запорізький

Капусняк Запорізький

Квашену капусту віджати від соку, дрібно порізати і тушити хвилин 15-20 до напів готовності. При тушкуванні додавайте бульйон з каструлі з м’ясом.

Капусняк Запорізький

Капусняк Запорізький

Сало дрібно порізати, змішати з цибулиною порізаною кубиками, помитим пшоном і зеленню петрушки. Все перемішати і розтерти в ступці.

Капусняк Запорізький

Капусняк Запорізький

Коли м’ясо зварилось покласти нарізану невеликими кубиками картоплю і варити приблизно 15 хвилин.

Капусняк Запорізький

Капусняк Запорізький

Додайте тушковану капусту, суміш сала з пшоном та зеленню, лаврові листки, обсмажене коріння з морквою, сіль та перець. Варити ще приблизно 15-20 хвилин до готовності.

Капусняк Запорізький

Добре смакує Запорізький капусняк гарячим з додаванням сметани.

Капусняк Запорізький

Приємного смаку!