Домашній капусняк

Домашній капуснякДомашній капусняк
Капусняк домашній – рецепт приготування української першої страви з детальними фото. Капусняк виходить дуже густий, як рідка каша. Щось середнє між кулішем і борщем. Рецепт смачного домашнього капусняку з пшоном готується легко та виходить ситним та смачним, особливо з додаванням сметани. За моїм рецептом готую капусняк з свіжої та квашеної капусти одночасно.

Інгредієнти

  • Ребра зі свинини 400 г.
  • Картопля 300 г.
  • Капуста свіжа 350 г.
  • Капуста квашена 350 г.
  • Пшоно 3-4 ст. л.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Сало 100 г.
  • Томатна паста 3 ст. л.
  • Зелень кропу і петрушки
  • Сіль, перець

Рецепт приготування

Помити порізати ребра зі свинини і поставити варитися на невеликий вогонь на 40 хвилин.

Домашній капусняк

Свіжу та квашену капусту насікти дрібно, якщо немає часу – можна комбайном. Капусти повинно бути порівну сирої та квашеної.

Домашній капусняк

Дрібними кубиками порізати картоплю, вона повинна практично розваритися. Коли картопля закипить – вимите пшоно кидайте в каструлю і варити приблизно 20-30 хвилин.

Домашній капусняк

Домашній капусняк

Домашній капусняк

Поки вариться картопля і пшоно приготуйте зажарку.
Малими шматочками порізати сало і смажити на сковорідці.

Домашній капусняк

Мілко порізати цибулю, моркву натерти на тертці. Додати все це на сковорідку і смажити хвилин 10-15 і потім додаю томатну пасту. Ще смажу хвилин 5-7. Зажарка готова.

Домашній капусняк

Домашній капусняк
Домашній капусняк

Покласти капусту в каструлю (картопля і пшоно повинні вже розваритися).
Додати зажарку, лавровий лист. Сіль, перець і кислота за смаком, можна підкислити капустяним розсолом. Варити 20 хвилин коли свіжа капуста буде майже готова.

Домашній капусняк

Мілко порубайте зелень, всипте в капусняк, перемішати і вимкнути вогонь.

Домашній капусняк

Домашній капусняк

Капусняк повинен настоятися біля 30 хвилин перед подачею на стіл.

Домашній капусняк

Приємного смаку!