Солянка збірна м’ясна

Солянка збірна м'яснаСолянка збірна м'ясна
Солянка збірна м’ясна – густий суп, приготовленний на м’ясному бульйоні. Дізнайтеся як готувати солянку збірну домашню. Рецепт солянки збірної м’ясної з фото.

Інгредієнти

  • 150 г відвареного язика
  • 100 г відвареного серця
  • 100 г відварених нирок
  • 100 г відвареного вимені
  • 100 г відвареної печінки
  • 200 г м’ясних кісток
  • 2-3 свинячих копчених реберця
  • 1 середня ріпчаста цибулина
  • 1 солоний або бочковий огірок
  • 4-5 каперсів
  • 6-8 великих маслин з кісточкою
  • 1 ст. л. томатної пасти
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 лавровий лист
  • 3-4 горошку чорного перцю
  • 0,2 ч. л. чорного меленого перцю і солі
  • лимон, сметана і рубана петрушка для гарніру

Рецепт приготування

1. Ретельно обробити і відварити субпродукти до готовності, нирки і язик відварити окремо.

2. У бульйон з-під язику долити холодної води і відварити на повільному вогні протягом 2 год, не знімаючи пінки, м’ясні і копчені кісточки, додавши лавровий лист і перець горошком.

3. Масло добре розігріти і пропассеровати подрібнену цибулю, потім додати томатну пасту і добре її обсмажити, тонкою соломкою нарізати огірок і обжарити з томатною пастою і цибулею, піджарку поперчити.

4. Готовий бульйон добре відцідити і знову поставити на вогонь.

5. З кісток розібрати м’ясо і дрібно порубати, відварну печінку натерти на тертці, решта субпродуктів нарізати дуже дрібною соломкою.

6. В рівномірно киплячий на повільному вогні бульйон відправити м’ясо і субпродукти, коли суп знову закипить, викласти в нього піджарку, рубані каперси і маслини з кісточками, дати солянці покипіти 2-3 хв, вимкнути, накрити кришкою і дати їй настоятися протягом години.