Окрошка на кефірі

Окрошка на кефіріОкрошка на кефірі
Рецептів окрошки і способів її приготування існує кілька. Я хочу показати рецепт на кефірі, в якому інгредієнти натираються на тертці (так готувала моя бабуся). Мені здається, що така окрошка виходить м’якше. Заправити її можна і квасом, але я люблю готувати саме на кефірі.
Окрошка на кефірі рецепт з фото – смачна перша страва.

Інгредієнти

  • 4 картоплини;
  • 4 яйця;
  • 3 огірка;
  • 1/2 пучка редису;
  • 1/2 пучка зеленої цибулі;
  • 1/2 пучка кропу;
  • 200 г шинки;
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком;
  • кефір

Рецепт приготування окрошки:

Відваріть картоплю і яйця, остудіть. Дрібно наріжте зелену цибулю і кріп. Нарізану зелень посипте сіллю і трохи примніть.

Окрошка на кефірі

Картоплю очистіть, потім натріть на тертці, перемішайте із зеленню.

Окрошка на кефірі

Окрошка на кефірі

Натріть на тертці яйця. Так само поступите з огірками, редискою і шинкою.

Окрошка на кефірі

Перемішайте всі інгредієнти, додайте, якщо потрібно, сіль і чорний мелений перець. Основа для окрошки на кефірі готова.
Готову окрошку заправте охолодженим кефіром.

Автор – Наталя Імшенецка
Джерело – Домашня кухня №6 2014

Приємного смаку!