Апельсинова настоянка

Апельсинова настоянкаАпельсинова настоянка

Сік з апельсинів повністю нівелює пекучий смак спиртного, а цедра придає приємний жовтий відтінок і аромат. Завдяки цьому навіть алкогольний напій виходить м’яким на смак.

Для приготування апельсинової настоянки підійде магазинна горілка, очищений самогон або розведений водою до 40-45 градусів етиловий спирт. Крім гарного апельсинового аромату, ця настоянка виділяється гірко-пряним смаком і доволі міцна.

Інгредієнти

  • Апельсини 1 шт.
  • Горілка або (самогон) 1 літр
  • Цукор або (мед) 50-100 г.

Рецепт настоянки

Апельсини добре помити під водою, разом зі шкіркою порізати великими кубиками. Кісточки прибрати, все інше скласти в скляну банку.

Апельсини помити, разом зі шкіркою порізати великими кубиками

В окремій ємності змішайте горілку з цукром або медом до повного розчинення.

Додаємо горілку з цукром в банку з порізаними апельсинами, закриваємо кришкою та трусимо, щоб гарно змішалося.

Додаємо горілку з цукром в банку з порізаними апельсинами

Поставити банку в темне місце на 7 діб з кімнатною температурою. Один раз в день діставати і перемішувати струснувши банку в руках.

Готову настоянку з апельсинами процідити через декілька шарів марлі.

Готову настоянку з апельсинами процідити через декілька шарів марлі

За смаком можете додати більше цукру.

Зберігати настоянку в скляній, герметично закритій посуді. При додаванні меду може з’являтись помутніння настоянки, треба процідити через вату. Щоб знизити градус напою можна розбавляти водою.

настоянка з апельсинами

Не забувайте що надмірне споживання алкоголю шкодить вашому здоров’ю.