Виноградне вино своїми руками

Виноградне вино своїми рукамиВиноградне вино своїми руками
Виноробство є мистецтвом, секретам якого потрібно вчитися роками. Незважаючи на це зробити домашнє виноградне вино своїми руками може кожен з нас. Нехай ви не створите шедевр, гідний світових виставок, але при правильному підході смак власного напою вас приємно здивує. У цьому рецепті використовуються лише виноград і цукор, що робить напій повністю натуральним.

Інгредієнти

  • 9 кг винограду
  • 400 г цукру

Рецепт приготування виноградного вина

Виноград перебрати, пом’яти, засипати цукром (250 г) і поставити в холодне місце на місяць. Коли з’являться перші ознаки бродіння, вставити бродильний шпунт.

Через два тижні сусло перемішати і додати 100 г цукру. Після того, як сусло простоїть місяць, покласти в нього ще 50 г цукру і поставити на 3 дні в тепле місце.

Після цього вино процідити, м’якоть і осад викинути, а в рідину додати цукор, вставити в бутель бродильний шпунт і винести на місяць у підвал. Через місяць вино відокремити від осаду і залишити в бутлі, доки процес бродіння повністю не припиниться.

Приємного смаку!
Джерело Добра кухня 2014’09