Молочна рисова каша – традиційна страва для дітей і тих хто дотримується дієти. Рецепт смачної рисової, молочної каші повинен бути в кожної матусі, яка дбає правильне харчування.
Рисова молочна каша – дуже смачна та корисна, а ще смачніше буде коли додати в неї терті яблука або розім’яти стиглі банани.
Інгредієнти
Рис 1 стакан
Молоко 4 стакани
Цукор 1 ст. л.
Сіль 1/4-1/2 ч. л.
Вершкове масло 2 ст. л.
Жовток (за смаком) 1 шт.
Рецепт – молочна рисова каша
Приготувати рисову кашу з молоком просто. Промити рис теплою водою декілька разів.
Закип’ятити воду в 2-х літровій каструлі. Засипати в киплячу воду рис (1 стакан рису на 2 стакани води), варити 10 хвилин на повільному вогні періодично помішуючи.
Злити воду, можна промити теплою кип’яченою водою, щоб не було грудочок.
Підігріваємо молоко в 2-х літровій каструлі, всипаємо рис, перемішуємо. Варити на повільному вогні 15-20 хвилин, помішуючи.
По завершенню додати сіль, цукор, перемішати і накрити кришкою.
Замотати каструлю з рисовою молочною кашею в рушник на 10 хвилин.
Подаючи кашу на стіл додати вершкове масло або заправити збитим жовтком. Також за смаком можете додати цукор.
Приємного смаку!