Мариновані печериці нашвидкуруч – смачні та швидко готуються. Рецепт маринування шампіньйонів з покроковим описом. Через тиждень гриби вже можна куштувати, додавати в різноманітні страви та салати.
Зберігати такі мариновані шампіньйони можна декілька місяців у холодильнику.
Інгредієнти
Печериці 1 кг.
Маринад:
Вода 1 л.
Оцет винний білий 6% 150 мл.
Цукор 2 ст. л.
Сіль 2 ст. л.
Перець горошком чорний і білий 15 шт.
Гвоздика 5 шт.
Лавровий лист 3-5 шт.
Часник 5 зубців
Мариновані печериці рецепт з фото
Почистити гриби (відрізати низ ніжки), помити від бруду.
Закип’ятити воду, додати гриби і варити 5 хвилин, після чого злити воду.
Приготувати маринад, довести до кипіння. Додаємо печериці в маринад і варимо 7-10 хвилин. Якщо немає винного оцту можна замінити 9% оцтом, якого знадобиться 100 мл.
Зняти маринад з плити і залишити до повного охолодження.
Банки помити, стерилізувати будь-яким способом.
Розкласти гриби по банках, додати часник, залити маринадом і закрити кришками.
Зберігати мариновані печериці у холодильнику.
Приємного смаку!