Квашені огірки на зиму в банках

Квашені огірки на зиму в банках

Квашені огірки на зиму – домашня консервація смачних та хрумких огірочків. Покроковий рецепт приготування квашених огірків, фото. Дізнайтесь як готувати квашені огірки в банках на зиму.

Інгредієнти

Огірки
Вода
Кріп
Часник
Лавровий лист
Сіль
Перець чорний горошком

Рецепт квашені огірки на зиму

1. Помити, стерилізувати банки та огірки. Положити на дно банки кріп, лавровий лист, 1-2 зубчики часнику, 5-6 горошин чорного перцю.

2. Покласти огірки у банку.

3. Приготувати розсіл. Для цього взяти 50 г. солі (це з розрахунку на 1,5 літрову банку), розвести її у 750 мл води і залити цим розсолом огірки.

4. Накрити банку кусочком марлі і поставити у тепле місце, у мене стояли при кімнатній температурі (зараз літо – близько 25 градусів).

Через 2-3 доби огірки змінять колір на жовто-зелений.

Тоді розсіл з огірків злити у каструлю, закип’ятити і залити ним огірки. Банку закатати кришкою. Перевернути банки догори низом і залишити до повного охолодження.

Приємного смаку!