» » Корисні властивості яблук

Корисні властивості яблук

Корисні властивості яблукКорисні властивості яблук
Сьогодні яблука шановані, улюблені і популярні у всьому світі, про що свідчать прислів'я та приказки: «Хто яблучко в день з'їдає, той у доктора не буває», «Яблуко на вечерю - і лікар не потрібний». Тому їжте яблука і завжди залишатися здоровими
Фрукт розбрату
Про яблуках складено безліч переказів. Саме відоме, говорить, що яблуко - плід з дерева пізнання добра і зла, який легковажно скуштувала Єва.

Герої слов'янських казок шукають молодильні яблучка, здатні дарувати вічну молодість, а також катають яблучко на тарілці, щоб хоч одним оком заглянути в завтрашній день.

Християни відзначають 19 серпня Яблучний Спас. У цей день прийнято ласувати наливними рум'яними яблучками і дарувати їх одне одному на щастя, бажаючи добра. Наші бабусі вірять, що на Спаса яблука набувають магічну силу. І якщо, відкусивши яблучко, загадати бажання, воно неодмінно збудеться.

Серед давньогрецьких міфів є легенда про яблуко розбрату. Відразу три богині - Афіна, Гера і Афродіта - претендували на золоте яблуко, призначене «найгарнішій». Паріс повинен був вирішити їх суперечку. Афіна пообіцяла йому військову славу, Гера - влада, а Афродіта - володіння найгарнішою з усіх смертних жінок. Паріс віддав яблуко Афродіті.

Виконуючи свою обіцянку, богиня допомогла Парису викрасти дружину спартанського царя Олену. З цього золотого яблучка і почалася Троянська війна ...

Властивості яблук
Склад і харчова цінність яблука залежать від сорту, проте в середньому на 100 г м'якоті доводиться 0,4-0,5 г білків, 0,2-0,4 г жирів, 10-12 г вуглеводів, до 2,5 г клітковини і по 1 г крохмалю і пектину.

Інший обсяг займає вода, тому яблука добре втамовують спрагу. За вмістом вітамінів і мінералів яблука - справжній природний мультикомплекс: найбільше в них калію (107-200 мг), фосфору (11 мг), кальцію (6-10 мг), магнію (5-9 мг), заліза (0,12 -2,2 мг); вітаміну С (від 4,6 до 10 мг) і вітамінів групи В.

Крім цього, в яблуках багато органічних кислот - яблучної, урсоловой, лимонної та інших, - які гарно впливають на обмінні процеси в організмі. Присутні й амінокислоти, в тому числі незамінні - лізин, аргінін, тирозин та інші.

Як правильно їсти яблука?
У світі понад двох сотень різних сортів яблук. Але назвати найкорисніший простіше, ніж здається: найбільшу користь приносять яблука, вирощені у вашій місцевості і куплені в сезон.

Чим далі від вас регіон, з якого доставлені яблука, тим сумнівні їх харчова цінність.

Їсти яблука краще свіжими, разом зі шкіркою і насінням, адже в них міститься велика кількість корисних компонентів. Після термообробки яблука зберігають значну частину своїх властивостей, тому сміливо варіть компоти і печіть з ними пироги, та запікайте з медом в духовці.

Ось декілька рецептів з яблуками:
Варшавський або насипний пиріг з яблуками
Шарлотка з яблуками і корицею
Шарлотка з яблуками
Пиріг «Шоколадні яблука»

Печені яблука:
Печені яблука з медом в духовці
Яблука запечені з сиром

Схожі рецепти

Як святкують Новий рік в Україні?
Новий рік – популярне та найдавніше свято, яке щорічно святкують у всіх країнах. Люди різної національності та релігійних переконань з нетерпінням чекають на це свято.
Як вибирати кавун?
Кавун - це не тільки шалено смачна ягода, але й відмінне джерело заліза, каротину, вітамінів групи В, а також фолієвої кислоти, яка бере участь у кровотворення. Як правильно вибирати смачні, цукрові кавуни, які тануть у роті?
Яблучний спас рецепти
У серпні відзначаються відразу три великих православних свята, в народі іменованих: Медовий, Яблучний і Хлібний. Дізнайтесь рецепти страв які готують на Спас.
Різдво. Українська кухня
Світле свято, одне з найважливіших, добрих, чистих в році - це Різдво. Коли воно настає, навіть невіруючі люди відчувають на душі умиротворення і радість. Пропонуємо разом долучитися до цієї справи - нехай з кулінарної сторони.
Домашнє вино
Смачне вино можна приготувати з різних фруктів і ягід - яблук, горобини, вишні, малини, аґрусу, смородини. Але небажано брати груші, черешні, сливи, абрикоси, суницю, солодкі сорти яблук, а також плоди із зеленою шкіркою (вино буде безбарвним).
Часник - природний антибіотик
Підступна застуда не збирається відступати. Чхають і кашляють люди оточують нас повсюдно. Актуальність природного «захисника» - часнику очевидна. Його корисні властивості були відомі людям ще в I столітті нашої ери, і до цього дня цей природний антибіотик використовують як у народній медицині, так

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору