Які смачні страви можна приготувати за допомогою рисоварки

страви з рисоваркоюстрави з рисоваркою
Рисоварка – це справжня знахідка для тих, хто не уявляє свій щоденний раціон без рису. Вона дозволяє готувати дуже смачну «пухнасту» та розсипчасту кашу, не витрачаючи багато часу і зусиль.

Сторінка http://price.ua/risovarka/ccid2324.html допоможе швидко підібрати і купити рисоварку з необхідними технічними характеристиками. Порівняв вартість найбільш прийнятних варіантів в різних інтернет-магазинах, ви зможете обрати найвигідніший для себе.

З подібною технікою легко робити ідеальний рис та багато інших цікавих страв на його основі і не тільки. Пропонуємо спробувати наступні рецепти.

«Сонячний» плов

Для приготування насиченого яскравого плову вам знадобиться:
– 1 куряча грудка;
– 2 стакани пропареного рису;
– 3 голівки ріпчастої цибулі;
– 1 морквина;
– 3 зубця часнику;
– 2 столові ложки вершкового масла;
– по 1 столовій ложці меленого коріандру та куркуми;
– петрушка;
– сіль за смаком.

Вимийте, просушіть та наріжте великими шматочками грудку. Обсмажте її на сковорідці з вершковим маслом до золотистого кольору. Вогонь при цьому повинен бути середнім. На тому ж маслі обсмажте натерту моркву, а потім цибулю. Після цього підготовані компоненти змішайте в чаші рисоварки. Промийте рис та додайте його до цієї суміші. Далі підготуйте спеції. Висипте їх у стакан, залийте водою та добре змішайте. Додайте сіль та відправте дану масу у рисоварку. За 5-10 хвилин до повної готовності страви вставте зверху розрізані навпіл зубці часнику. В кінці посипте плов петрушкою. Весь процес приготування займає близько 40 хвилин.

Шарлотка

Цю повітряну та м’яку шарлотку в рисоварці можна робити з будь-чим: яблуками, абрикосами, сухофруктами та ін.

Для тіста знадобляться такі інгредієнти:
– 1 маленька баночка біо-йогурту;
– 1 столова ложка рослинної олії;
– 2-3 чайних ложки цукру;
– 2-3 столових ложки свіжого молока;
– 1.5-2 стакани борошна;
– розпушувач;
– трохи солі.

Висипте всі компоненти в миску та гарно перемішайте їх виделкою. Додайте в цю масу дрібно порізані фрукти та знову все змішайте. Якщо ви використовуєте яблука, присипте їх невеликою жменькою кориці. Змастіть рослинним маслом чашу рисоварки, вилийте в неї тісто та випікайте близько години.Готовність перевіряйте бамбуковою шпажкою.
Для випічки підійде режим «Варіння рису».

М’ясний гуляш

Щоб потішити своїх близьких апетитним гуляшем з соковитим м’ясом, підготуйте такі продукти:
– 0.5 кг телятини чи свинини;
– 1 голівка ріпчастої цибулі;
– по 2 столових ложки томатної пасти та рослинної олії;
– 100 г сметани;
– 1 столова ложка борошна;
– лавровий лист, сіль, спеції за смаком.

Для початку добре промийте, висушіть та наріжте невеликими шматочками м’ясо. Потім дрібно поріжте цибулю та обсмажте її з м’ясом, додав борошна. В окремій мисці змішайте томатну пасту зі сметаною та вилийте цю суміш до м’яса. Отриману масу викладіть в чашу рисоварки. Додайте трохи води, спеції,сіль, лавровий лист. Готуйте страву в режимі «Тушіння» або «Розігрівання» півтори години. До готового гуляшу можна додати петрушку чи кріп.

Якщо в рисоварці є спеціальне ситечко для приготування їжі на пару, то ви зможете одночасно зі смачною кашею робити котлети, голубці чи тюфтельки, отримуючи таким чином повноцінний обід або вечерю. Цей чудо-агрегат стане цінним помічником на кухні та дасть можливість відвідати купу оригінальних страв.