» » Як вибирати кавун?

Як вибирати кавун?

Як вибирати кавун?Як вибирати кавун?
Кавун - це не тільки шалено смачна ягода, але й відмінне джерело заліза, каротину, вітамінів групи В, а також фолієвої кислоти, яка бере участь у кровотворення. Як правильно вибирати смачні, цукрові кавуни, які тануть у роті?
Як вибирати кавун справжній, вирощений природним шляхом і визрілий на сонечку.

Для початку треба засвоїти головне правило: сезон справжніх кавунів - кінець серпня - початок вересня. І не вірте продавцям, які переконують в тому, що з'явилися на прилавках в червні-липні кавуни - представники «ранніх» сортів. У природі навіть ранні сорти визрівають не раніше кінця липня - це якщо літні місяці були особливо жаркими.

А якщо кавуни «поспіли» раніше відведеного терміну, значить, їх перегодовують азотними добривами, «насичують» мікроелементами, а також колють марганцівкою, щоб м'якоть стала «природного» червоного кольору.

«Дівчатка» солодше «хлопчиків», або 6 ознак стиглості
1. Кавун - ягода двостатева. У «хлопчиків» низ ягоди опуклий, а кружечок на ній - маленький. У «дівчаток» низ більш плоский, а кружечок - широкий. «Дівчатка» вважаються смачніше: кісточок в них менше, а цукру більше.

2. З ягід одного сорту і партії краще брати великі екземпляри, але не гігантські. Чим більший і при цьому легший кавун, тим він спіліший.

3. Сухий хвостик - ознака стиглості.

4. Світла пляма на боці, який відлежав «пузатік», має бути максимально жовтою, навіть помаранчевою. Це вірна ознака того, що кавун стиглий.

5. Стиглий кавун обов'язково покритий твердою блискучою кіркою, яку важко проткнути нігтем.

Зберігаємо кавуни до Нового року!
Влітку кавуни не є чимось незвичайним, а ось взимку - інша справа. Як приємно скуштувати частинку літа в зимову холоднечу! Тому радимо почати роботу по захопленню частинки літа. Думаєте Неможливо? Виклик Прийнято!

Для того щоб закласти кавуни на довге зберігання, вибирайте пізні сорти.

Кавун повинен бути цілим і неушкодженим, тому при виборі огляньте ягідку, щоб на ньому не було тріщин, вм'ятин, подряпин і інших пошкоджень.

Приміщення для зберігання підберіть добре провітрюване, сухе і темне.

При тривалому зберіганні кавун не повинен стикатися з чим-небудь, навіть зі своїми «побратимами».

Лежати «Полосатик» слід на м'якій поверхні. Відмінно підійде солома, пісок.

Всі ці прості умови зберігання гарантують збереження кавунів до новорічних свят. А може, й того довше.

Порада
Якщо у вас немає можливості куди-небудь складувати кавуни, їх можна і підвісити. Для цього треба обернути ягоду в газету, потім помістити в непрозору ганчірну сумку, підвісити її і зберігати всі перераховані вище умови.

Перевірка на нітрати
Кавуни можуть бути або недозрілими, або простимулювані нітратами або іншими азотними добривами.

Кавуни з хімікатами довго не зберігаються: з часом на шкірці з'являються округлі розм'якшені ділянки темного кольору.

Якщо розтерти м'якоть кавуна в склянці з водою, то від здорової ягоди вода помутніє, а від «поганої» м'якоті вона стане червоною або рожевою.

У «нітратного» кавуна м'якоть інтенсивно-червоного кольору з легким фіолетовим відтінком. А волокна, які йдуть від серцевини до скоринки, не білі, а жовтуваті.

У «шкідливого» кавуна поверхня зрізу гладка, у гарного кавуна - крупінчата.

Насіння у нітратного кавуна - біле. Якщо в червоній м'якоті кавуна видно жовтуваті грудочки - це знак тривоги. Саме в них у великих кількостях концентруються нітрати.

Схожі рецепти

Ідеальна паска, рецепт приготування
Пишна, ароматна, м'яка і смачна паска - головний символ Світлого Воскресіння і головне ласощі для дітей і дорослих. Щоб паски вдалися на славу, скористайтеся нашими підказками - саме ці тонкощі гарантують успіх випічці.
Домашнє вино
Смачне вино можна приготувати з різних фруктів і ягід - яблук, горобини, вишні, малини, аґрусу, смородини. Але небажано брати груші, черешні, сливи, абрикоси, суницю, солодкі сорти яблук, а також плоди із зеленою шкіркою (вино буде безбарвним).
Страви з субпродуктів: просто смакота!
Печінка, нирки. шлуночки, язики... Внутрішні органи тварин і птахів, а також інші малоцінні частини туш, типу хвостів і вух, все це не що інше, як субпродукти. І з них можна приготувати дуже багато смачних та головне корисних страв.
Гарбуз користь та приготування
Одні називають гарбуз овочем, інші - фруктом, треті - ягодою, але абсолютно всі вчені і дієтологи радять і настійно рекомендують вживати в їжу гарбуз у всіх його проявах: від насіння до масла! В цій кулінарній статті ви дізнаєтесь які корисні вітаміни є в гарбуза, як і що можна приготувати з
Заморозка овочів, фруктів та ягід
Заморозка дозволяє зберегти надовго овочі, фрукти, ягоди та зелень практично свіжими. Заморожувати можна і потрібно також рослинні пюре, суміші, напівфабрикати, готові страви з овочів і фруктів.
Запасаємося вітамінами
Довгоочікуване літо! Дні стали жаркими і довгими, ночі - теплими і короткими. Їсти не хочеться. І це правильно. Дієтологи довели, що при підвищенні температури повітря в середньому на 10 градусів клітини організму краще засвоюють кисень, що призводить до зменшення споживання організмом енергії.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору