» » Секрети смачної кухні «Глазур підкреслить смак»

Секрети смачної кухні «Глазур підкреслить смак»

ГлазурГлазур
Жодна господиня, коли береться готувати солодке, не обходиться без глазурі. Нею покривають торти і тістечка, малюють візерунки на пряниках та печиві, заливають верхівки кексів і пасок. Дізнайтесь як зробити глазур, правильна консистенція, поради щодо застосування глазурі, правильне нанесення на випічку.
Завдяки їй випічка довше зберігає свіжість. У приготуванні глазурі є свої секрети та правила. Дізнайтесь як зробити глазур, правильна консистенція, поради щодо застосування глазурі, правильне нанесення на випічку.

ГОЛОВНЕ — КОНСИСТЕНЦІЯ
• Глазур має бути не дуже густою і не рідкою приблизно такою, як сметана. Лише тоді її легко нанести на випічку, вона швидко схопиться і не буде стікати.
• Якщо глазур вийшла за надто рідкою - додайте чайну ложку цукрової пудри. Якщо занадто густою - чайну ложку гарячої води.
• Рідкою глазур'ю поливають верхівку кексів, пампушків.
• Глазур'ю, що має консистенцію сметани, малюють візерунки на тістечках і тортах.
• Густою глазур'ю можна склеювати половинки тістечок.
• Цукрову пудру для глазурі можна приготувати власноруч. Змолоти цукор потрібно дуже ретельно, а потім просіяти.
• Будь-яку глазур готують на повільному вогні, безперервно помішуючи.

• Рідина, що входить до склад глазурі, не має перевищувати 15 —20% об'єму використовуваних інгредієнтів.
• Якщо глазур готуєте із соку, то його ставимо на маленький вогонь і, постійно помішуючи, додаємо цукор-пудру до потрібної консистенції. Послідовність має бути саме така: сік, а потім пудра. Така глазур сама розтікається по випічці, просочує і застигає тонким шаром.
• Лимонним соком можна заміняти воду, коли готуєте глазур. Або ж додати кілька крапель для аромату.
• Лимонний сік надає глазурі кращого смаку і запаху,
• Якщо випічка дуже солодка, варто використати більше лимонного соку.

БІЛКИ, ЖОВТКИ ЧИ МАСЛО?
• 3 яйцями глазур набуває насиченішого смаку і м'якшої, щільнішої консистенції,
• Білкову глазур часто використовують для малювання візерунків.
• Коли готуєте білкову глазур, не можна використовувати алюмінієвий посуд і ложку. Від цього псується її колір.
• Жовтки надають глазурі гарного жовтуватого відтінку.
• Глазур на жовтках обов'язково потрібно підсушити в духовці, Просто поставте прикрашену випічку в духовку, нагріту до температури більш як сто градусів. Це захистить вас від сальмонели.
• У глазур для торта часто додають масло. З ним глазур виходить м'якою, кремоподібною,
• Пам'ятайте: глазур, приготована без жиру, дуже скоро висохне й потріскається.

БАРВНИКИ
• У глазур можна додавати харчові барвники. З ними колір виходить яскравішим, а випічка набуває святкового вигляду.
• Якщо ж ви не приймаєте штучної "хімії", глазур можна забарвити у червоний колір малиновим варенням.
Помаранчевого забарвлення глазурі надасть щіпка куркуми і 1 ч. л. масла.
• Для приготування глазурі ніколи не беріть пористий шоколад. Він дуже погано потім застигає.
• Якщо в розтоплений шоколад додати 1 ч. л какао-порошку, колір глазурі вийде насиченішим.
• Особливість глазурі з шоколаду в тому, що вона швидко застигає і добре тримається. Але якщо вам потрібна, навпаки, рідка глазур, тоді її краще приготувати тільки з какао-порошку.

НАНОСИМО ЗА ПРАВИЛАМИ
• Коли наносите глазур на випічку, пам'ятайте: що більше ви охолодили глазур перед тим, як її наносити, то товщим вийде її шар і глазур менше розтікатиметься по поверхні,
• Рідку глазур на поверхню випічки можна наносити кількома шарами,
• Малюнок з глазурі наносять на поверхню випічки за допомогою кондитерського шприца. Для тонких візерунків можна використати звичайний одноразовий шприц.
• Щоб глазур швидше схопилася на випічці, її потрібно трішки охолодити в холодильнику.
• Перед тим як нанести глазур, з поверхні випічки слід змести пензликом усі крихти.
• Щоб глазур набула гарного матового полиску, поверхню ще гарячої випічки слід змастити підігрітим мармеладом і лише потім нанести глазур.
• На поверхню великого виробу глазур краще наносити широким ножем. На дрібну випічку — пензликом.
• Прикрашати випічку глазур'ю іншого кольору можна тоді, коли нижній шар добре висохне.

Автор статті Ксенія Холод
Джерело Рецепти господині 2014'03(1)СВ

Схожі рецепти

Рецепти пасок на Великдень
Паски до Великодня - головна страва на пасхальному столі. Адже саме з неї і починається застілля. Тому ми зібрали найсмачніші рецепти пасок - сирна, фруктова, шоколадна та інші - від такої страви буде в захваті кожен.
Як стерилізувати банки. Різні способи та поради
Осінь - розпал врожаю. Пора згадати про його збереження протягом довгої холодної зими. Як приємно морозним зимовим вечором, відкрити баночку варення і згадати про ласкаве, тепле, літне сонечко. Але для того, щоб зберегти шматочок літа надовго, треба знати і дотримуватися деяких правил стерилізації
Ідеальна паска, рецепт приготування
Пишна, ароматна, м'яка і смачна паска - головний символ Світлого Воскресіння і головне ласощі для дітей і дорослих. Щоб паски вдалися на славу, скористайтеся нашими підказками - саме ці тонкощі гарантують успіх випічці.
Великодній стіл рецепти та традиції
Пасха, нарівні з Різдвом - один з найулюбленіших свят у році для українців. І, мабуть, самий улюблений - у ньому закладена така сильна і світла віра у всепереможну силу життя, відродження і справжньої любові, що навіть невіруючі її відчувають і стають у великодні дні добрішим і світлішим обличчям
Кулінарні секрети. Щоб випічка вдалася.
Кулінарні секрети смачної кухні, дізнайтесь що треба зробити щоб випічка вдалася. Домашня випічка повинна бути не тільки смачною, але і мати красивий вигляд. У своїй кулінарній статті я ділюсь секретами вдалої випічки.
Як правильно зберігати вершкове масло
Вершкове масло - продукт, який можна зустріти майже в кожному холодильнику. Ранкові бутерброди, найніжніша випічка, дуже смачні соуси - ніщо не обходиться без скибочки вершкового масла! Це той продукт, який ми використовуємо по кілька разів на день і, само собою, він заслуговує на особливу увагу.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору