» » Кулінарні секрети. Щоб випічка вдалася.

Кулінарні секрети. Щоб випічка вдалася.

Кулінарні секретиКулінарні секрети
Кулінарні секрети смачної кухні, дізнайтесь що треба зробити щоб випічка вдалася. Домашня випічка повинна бути не тільки смачною, але і мати красивий вигляд. У своїй кулінарній статті я ділюсь секретами вдалої випічки.
ГЛАЗУР, ПОМАДКА...
• Щоб цукрова глазур зберегла гарний блиск, треба торт після нанесення поставити на 3 - 5 хвилин у теплу духовку, відхиливши дверцята;
• щоб білкова глазур була блискучою, до неї, розтираючи білки з цукровою пудрою, треба додати З краплі лимонного соку;
• якщо у шоколадну глазур при приготуванні додати 0,5 ч. л. смальцю, вона, коли застигне, буде блискучою;

• якщо у шоколадну або білкову глазур додати трохи борошна, вона не буде розтікатися й добре розподілиться по поверхні торта;
• можна зробити глазур, розтопивши шоколадні й м'ятні цукерки та додавши до маси 1 - 2 ложки молока;
• щоб поверхня при укладанні глазурі на торт була гладкою, треба опустити ніж у гарячу воду і швидко розгладити;
• щоб помадка для торта була червоного кольору, треба у сироп додати трохи бурякового соку, щоб жовтого — сік 1 - 2 апельсинів.

НАЧИНКА
• Універсальна начинка для випічки така; 1 кг шоколаду, 100 г молока, 10 - 15 г міцного десертного вина, дрібка ванільного цукру.
• Аби швидше збити масло для крему його треба порізати на шматочки, покласти у миску, яку помістити у каструлю з гарячою водою. Як тільки масло зм'якне, його можна збивати.

• На заварному кремі часом утворюється скоринка. її не буде, якщо поверхню крему посипати тонким шаром цукрової пудри.
• Білковий крем буде стійким, якщо білки перед збиванням добре охолодити.
• На сметанний крем сметану треба брати найжирнішу або використовувати загущувач сметани.

Кулінарні секрети. Щоб випічка вдалася.


ТІСТО
• Для пишності бісквіту борошно треба просіяти через сито й змішати або з крохмалем, або з порошком до печива.
• Збивати бісквітне тісто міксером або вручну треба лише в один бік (за годинниковою стрілкою або проти), бо воно осяде.
• Розбиваючи яйця на бісквіт, слід дуже ретельно відділяти жовтки від білків, аби жодна краплина жовтка не потрапила до білків, інакше вони не зіб'ються на пишну піну.

• Надміру збиті білки матимуть пухирці, через що тісто при випіканні осяде.
• Якщо тісто в духовці піднімається "горбом" — значить, духовка нагрівається нерівномірно.
• Якщо в тісто додаєте цедру, то краще це робити після того, як уже розмішаєте борошно.
• У тісто додаєте сік лимона, то робіть це тоді, коли вже насипали та розмішали борошно.

• Якщо під час випікання верх тіста дуже рум'яниться, його треба прикрити фольгою.
• Розкачати тонке тісто можна качалкою на листі пергаменту для випічки, потім обережно перенести на бритванку і зняти пергамент.
• Аби низ тіста не підгорав, під лист треба поставити посудину з водою.
• Щоб дріжджове тісто не липло до рук, їх слід змастити олією.

• Якщо змастити перед випіканням краї виробів з листкового тіста збитим яйцем, вони не дадуть тісту піднятися.
• Дуже тонко розкачане тісто накрутити на качалку — так його легко перенести на бритванку — воно не розірветься.
• Забагато соди в тісті - випічка буде темного кольору з неприємним запахом.
• Якщо довго місити пісочне тісто, воно стане щільним і твердим.
• Розкачувати пісочне тісто треба тільки в одному напрямку.
• Пласти пісочного тіста для пирогів слід розкачувати завтошки не менше як 1 см.

РІЗНЕ...
• Жовтки із цукром легше розтираються, коли вони кімнатної температури.
• Желатин застиг грудками. Рідину, в якій розведений желатин, ще раз розігріти (не кип'ятити) і ретельно розмішати.
• Фруктовий пиріг буде особливо соковитим, якщо під фрукти покласти тонкий шар сиру.
• Очищені яблука й груші для начинки збережуть свій колір якщо перед приготуванням загорнути їх у просочену оцтом серветку.
• Сіль у тісто треба класти обережно. Пересолене тісто погано бродить, а вироби з нього виходять блідими.

Автор Ксенія Холод
Джерело Рецепти господині 1/2011

Схожі рецепти

Рецепти пасок на Великдень
Паски до Великодня - головна страва на пасхальному столі. Адже саме з неї і починається застілля. Тому ми зібрали найсмачніші рецепти пасок - сирна, фруктова, шоколадна та інші - від такої страви буде в захваті кожен.
Як оригінально прикрасити салат олів'є на Новий рік
Іноді можна почути думку, що від Олів'є на Новий рік багато хто вже втомився. Мовляв, скільки можна ставити на стіл цей звичний, традиційний і такий простий за складом інгредієнтів салат. Але новорічні традиції створювалися не для того, щоб від них можна було легко відмовлятися.
Як стерилізувати банки. Різні способи та поради
Осінь - розпал врожаю. Пора згадати про його збереження протягом довгої холодної зими. Як приємно морозним зимовим вечором, відкрити баночку варення і згадати про ласкаве, тепле, літне сонечко. Але для того, щоб зберегти шматочок літа надовго, треба знати і дотримуватися деяких правил стерилізації
Як вибирати кавун?
Кавун - це не тільки шалено смачна ягода, але й відмінне джерело заліза, каротину, вітамінів групи В, а також фолієвої кислоти, яка бере участь у кровотворення. Як правильно вибирати смачні, цукрові кавуни, які тануть у роті?
Секрети смачної кухні «Глазур підкреслить смак»
Жодна господиня, коли береться готувати солодке, не обходиться без глазурі. Нею покривають торти і тістечка, малюють візерунки на пряниках та печиві, заливають верхівки кексів і пасок. Дізнайтесь як зробити глазур, правильна консистенція, поради щодо застосування глазурі, правильне нанесення на
Ідеальна паска, рецепт приготування
Пишна, ароматна, м'яка і смачна паска - головний символ Світлого Воскресіння і головне ласощі для дітей і дорослих. Щоб паски вдалися на славу, скористайтеся нашими підказками - саме ці тонкощі гарантують успіх випічці.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору