Домашнє вино

Домашнє виноДомашнє вино
Смачне вино можна приготувати з різних фруктів і ягід - яблук, горобини, вишні, малини, аґрусу, смородини. Але небажано брати груші, черешні, сливи, абрикоси, суницю, солодкі сорти яблук, а також плоди із зеленою шкіркою (вино буде безбарвним).
Плоди мають бути стиглими і не зіпсованими. Для приготування вина краще використовувати емальований, скляний, дерев'яний або будь-який кислототривкий посуд.

Цукор - крім рафінаду, бо в ньому міститься ультрамарин який уповільнює процес бродіння. Ємність заповнювати суслом (суміш соку з водою і цукром) на три чверті об'єму, інакше, за активного бродіння, сусло може витекти.

Також ємність з суслом не можна щільно закривати, бо під час бродіння утворюється вуглекислий газ, і якщо не дати йому виходу, то він може розірвати посудину.

Алкольний агрегат.
Після другої заправки сусла цукром у бутель вставляють бродильний шпунт. Зробити його дуже просто: чистий корок ошпарити окропом і просвердлити в ньому отвір діаметром, який відповідає діаметру гумової або скляної П-подібної трубки.

Потім у цей отвір вставити трубку, місце з'єднання трубки і корку залити воском, бутель закоркувати, а кінець трубки, який залишився зовні, опустити в банку з водою. Шпунт готовий.

Ідеальна атмосфера.
Вино краще дозріває при температурі 15-20°С. Сусло в нормальних умовах бурхливо бродить 10-15 днів, потім процес сповільнюється, і триває ще днів 14-20, Іноді при дуже повільному бродінні він розтягується на 1,5-2 місяці. Пришвидшити - його можна, додавши у вино спеціальну закваску на винних або плодово-ягідних дріжджах.

Коли сік матиме необхідну міцність, 14-17° спирту, бродіння припиняється, а дріжджі та інші домішки випадають в осад. У цей час вино починає світлішати, а осад стає щільнішим. Після повного освітлення вино потрібно відразу профільтрувати, інакше осад почне розкладатися і може зіпсувати смак напою.

Готове вино розливають у пляшки, закорковують і зберігають у темному приміщенні при температурі не нижче 15°С і не вище 30°С.

Винні дріжджі.
200 г білих родзинок засипати в пляшку, додати 60 г цукру і залити водою на три чверті об'єму. Пляшку закоркувати пухким старим корком і поставити в тепле місце на 3-4 дні. Готову закваску вилити в сусло. Витрата винних дріжджів: 150 мл на 10 літрів сусла.

Джерело Добра кухня 2014'09

Схожі рецепти

Корисні властивості яблук
Сьогодні яблука шановані, улюблені і популярні у всьому світі, про що свідчать прислів'я та приказки: «Хто яблучко в день з'їдає, той у доктора не буває», «Яблуко на вечерю - і лікар не потрібний». Тому їжте яблука і завжди залишатися здоровими
Кулінарні секрети. Щоб випічка вдалася.
Кулінарні секрети смачної кухні, дізнайтесь що треба зробити щоб випічка вдалася. Домашня випічка повинна бути не тільки смачною, але і мати красивий вигляд. У своїй кулінарній статті я ділюсь секретами вдалої випічки.
Страви з субпродуктів: просто смакота!
Печінка, нирки. шлуночки, язики... Внутрішні органи тварин і птахів, а також інші малоцінні частини туш, типу хвостів і вух, все це не що інше, як субпродукти. І з них можна приготувати дуже багато смачних та головне корисних страв.
Соняшникова олія: робимо правильний вибір
Олія соняшникова - продукт з воістину дивовижні властивості, та й до того ж за популярністю серед населення займає лідируючи позиції. Виробники пропонують нашій увазі величезний асортимент цього продукту, тому важливо навчитися орієнтуватися в існуючому різноманітті соняшникових масел і робити
Заморозка овочів, фруктів та ягід
Заморозка дозволяє зберегти надовго овочі, фрукти, ягоди та зелень практично свіжими. Заморожувати можна і потрібно також рослинні пюре, суміші, напівфабрикати, готові страви з овочів і фруктів.
Запасаємося вітамінами
Довгоочікуване літо! Дні стали жаркими і довгими, ночі - теплими і короткими. Їсти не хочеться. І це правильно. Дієтологи довели, що при підвищенні температури повітря в середньому на 10 градусів клітини організму краще засвоюють кисень, що призводить до зменшення споживання організмом енергії.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору