» » Страви з субпродуктів: просто смакота!

Страви з субпродуктів: просто смакота!

Страви з субпродуктівСтрави з субпродуктів
Печінка, нирки. шлуночки, язики... Внутрішні органи тварин і птахів, а також інші малоцінні частини туш, типу хвостів і вух, все це не що інше, як субпродукти. І з них можна приготувати дуже багато смачних та головне корисних страв.
Все «категоричність»
Всі субпродукти поділяються на категорії згідно смакової та харчової цінності. І це абсолютно зрозуміло, оскільки яловичу печінку і ноги, наприклад, неможливо порівнювати між собою. Хоча і те, і інше - субпродукти.

Перша категорія. Нирки, печінка, язик, серце, мізки, яловиче вим'я, м'ясокістний хвости і діафрагма.

Друга категорія. Голови, легені, ноги, губи, шлунок і м'ясо стравоходу.

Найбільш «цінними» субпродуктами вважаються яловичі і телячі язики, нирки, печінка, а також яловичі і телячі мізки.

Все корисно
У субпродуктах міститься багато мінеральних речовин, білків, жирів і вітамінів, тому сміливо можна стверджувати, що субпродукти досить корисні. Наприклад, печінка, особливо яловича, - найбагатше джерело вітамінів А і Б.

Велика кількість еластину і колагену містять: вим'я, рубці, губи і вуха. Багато жиру в язиці, а фосфатидів - в головному і спинному мозку.

Мало хто знає, що, наприклад, вітаміну А, який відповідає за гостроту зору, здоров'я шкіри і відмінний імунітет, всього в 100 г яловичої печінки міститься 30000 од.

У той же час в одній невеликій моркви - абсолютним рекордсменом за вмістом цієї речовини серед овочів і фруктів - 20000 од.

У відварному або тушкованому серці міститься в 10 разів більше вітаміну В12 (кобаламина), ніж в звичайному м'ясі.

Ще одна незаперечна перевага субпродуктів - низька калорійність. Навіть жирні яловичі мізки містять менше калорій, ніж яловичина. Решта субпродукти в рази більш пісні і можуть вважатися низькокалорійною їжею. Однак білкова складова продуктів при цьому ніяк не страждає.

До того ж субпродукти набагато дешевше м'яса, смачніше його і корисніше.

Все смачно
У будь-якій кухні світу є страви з субпродуктів.
Особливо популярна печінка. З неї виходять відмінні паштети, ковбаски, начинки для пирогів. Крім того що тушкований шматок печінки - відмінне гаряче!

Нирки - дуже смачна основа для других страв і супів. Досить спробувати розсольник з нирками, щоб переконатися в правдивості цих слів.

З язика готують відмінне холодець, ковбасу і консерви ... Хоча язик і сам по собі, просто відварений - гарний і корисний. Дуже чудовий смак має салат з язика.

А курячі шлуночки! Самий справжній делікатес! Гарячий супчик з потрошками - справжня класика. За щільністю курячі шлуночки нагадують яловичий язик і придатні як для супів, так і салатів, вишуканих закусок.

Холодець - не холодець, якщо в ньому немає свинячих вушок і ніжок.
Та що говорити ?! Краще один раз спробувати!

Джерело - Домашня кухня №1 2014

Схожі рецепти

Корисні властивості яблук
Сьогодні яблука шановані, улюблені і популярні у всьому світі, про що свідчать прислів'я та приказки: «Хто яблучко в день з'їдає, той у доктора не буває», «Яблуко на вечерю - і лікар не потрібний». Тому їжте яблука і завжди залишатися здоровими
Соняшникова олія: робимо правильний вибір
Олія соняшникова - продукт з воістину дивовижні властивості, та й до того ж за популярністю серед населення займає лідируючи позиції. Виробники пропонують нашій увазі величезний асортимент цього продукту, тому важливо навчитися орієнтуватися в існуючому різноманітті соняшникових масел і робити
Гарбуз користь та приготування
Одні називають гарбуз овочем, інші - фруктом, треті - ягодою, але абсолютно всі вчені і дієтологи радять і настійно рекомендують вживати в їжу гарбуз у всіх його проявах: від насіння до масла! В цій кулінарній статті ви дізнаєтесь які корисні вітаміни є в гарбуза, як і що можна приготувати з
Часник - природний антибіотик
Підступна застуда не збирається відступати. Чхають і кашляють люди оточують нас повсюдно. Актуальність природного «захисника» - часнику очевидна. Його корисні властивості були відомі людям ще в I столітті нашої ери, і до цього дня цей природний антибіотик використовують як у народній медицині, так
Як правильно зберігати вершкове масло
Вершкове масло - продукт, який можна зустріти майже в кожному холодильнику. Ранкові бутерброди, найніжніша випічка, дуже смачні соуси - ніщо не обходиться без скибочки вершкового масла! Це той продукт, який ми використовуємо по кілька разів на день і, само собою, він заслуговує на особливу увагу.
Запасаємося вітамінами
Довгоочікуване літо! Дні стали жаркими і довгими, ночі - теплими і короткими. Їсти не хочеться. І це правильно. Дієтологи довели, що при підвищенні температури повітря в середньому на 10 градусів клітини організму краще засвоюють кисень, що призводить до зменшення споживання організмом енергії.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору