» » Гарбуз користь та приготування

Гарбуз користь та приготування

Гарбуз користь та приготуванняГарбуз користь та приготування
Одні називають гарбуз овочем, інші - фруктом, треті - ягодою, але абсолютно всі вчені і дієтологи радять і настійно рекомендують вживати в їжу гарбуз у всіх його проявах: від насіння до масла! В цій кулінарній статті ви дізнаєтесь які корисні вітаміни є в гарбуза, як і що можна приготувати з гарбузом.
На замітку
Морква поступається гарбузу в 5 разів за кількістю каротину, який необхідний любителям комп'ютерів і людям з поганим зором.

Вітамінна комора
М'якоть гарбуза - складний природний вітамінно-мінеральний комплекс. З вітамінів в ній переважає бета-каротин. В оранжевих плодах гарбуза його навіть більше, ніж у моркві. Містяться в гарбузової м'якоті також вітаміни молодості - А і Е, вітаміни С, B1 В2, РР, Е; рідкісний вітамін К, який збільшує згортання крові і не менш рідкісний вітамін Т, який допомагає засвоювати важку їжу і перешкоджає ожирінню. Багато калію, кальцію, заліза, магнію, міді, цинку, кобальту, кремнію, фтору ...

Увага!
Гарбуз протипоказана людям з важкою формою цукрового діабету.

З користю для здоров'я
М'якоть гарбуза містить мало калорій і хороша при надмірній вазі. У ній мало грубої клітковини і органічних кислот, що дозволяє в маленьких дозах вживати її навіть людям із запальними захворюваннями шлунка та кишечника.

Гарбузова м'якоть корисна при залізодефіцитній анемії (недокрів'ї), тому що містить велику кількість мінеральних речовин, що беруть участь в кровотворенні: залізо, мідь, кобальт і цинк.

Пектин, що міститься в ній, допомагає при запорах, підсилює виведення з організму хлоридів. У народній медицині використовується свіжий сік гарбуза як сечогінний засіб.

Досить випивати по 1 склянці на день. Насіння гарбуза містять від 32 до 52% харчової олії і необхідний людині запас цинку. Це також відмінний засіб проти глистів, що не має протипоказань

Поради до приготування
Страви із сирої гарбуза, хоч і корисні, але, чесно кажучи, на любителя, тому треба навчитися готувати гарбуз так, щоб зберегти в ній по максимуму всі корисні речовини і приготувати дуже смачні страви.

Якщо вирішили варити гарбуз, краще робіть це на пару.
Для приготування на грилі змастіть підготовлені шматочки оливковою олією і смажте до м'якості.

Щоб позбутися від зайвої вологи при смаженні, посоліть шматочки гарбуза і дайте полежати години 2, після чого висушіть паперовим рушником.

Суп вийде смачніше, якщо його приготувати з печеного гарбуза, оскільки цей процес посилює її смак і аромат.
Гарбузі дуже підійдуть такі прянощі, як кмин, перець, східні суміші.

Її м'який смак відмінно поєднується з сиром, часником, чебрецем, шафраном та розмарином.
Для кращого засвоєння бета-каротину в гарбузове страви бажано додавати масло і молоко.

Гарбуз користь та приготування


На замітку
Для зберігання треба вибирати здорові неушкоджені екземпляри середнього розміру чим гарбуз менше (3-5 кг) тим він смачніше.

Схожі рецепти

Корисні властивості яблук
Сьогодні яблука шановані, улюблені і популярні у всьому світі, про що свідчать прислів'я та приказки: «Хто яблучко в день з'їдає, той у доктора не буває», «Яблуко на вечерю - і лікар не потрібний». Тому їжте яблука і завжди залишатися здоровими
Як вибирати кавун?
Кавун - це не тільки шалено смачна ягода, але й відмінне джерело заліза, каротину, вітамінів групи В, а також фолієвої кислоти, яка бере участь у кровотворення. Як правильно вибирати смачні, цукрові кавуни, які тануть у роті?
Страви з субпродуктів: просто смакота!
Печінка, нирки. шлуночки, язики... Внутрішні органи тварин і птахів, а також інші малоцінні частини туш, типу хвостів і вух, все це не що інше, як субпродукти. І з них можна приготувати дуже багато смачних та головне корисних страв.
Соняшникова олія: робимо правильний вибір
Олія соняшникова - продукт з воістину дивовижні властивості, та й до того ж за популярністю серед населення займає лідируючи позиції. Виробники пропонують нашій увазі величезний асортимент цього продукту, тому важливо навчитися орієнтуватися в існуючому різноманітті соняшникових масел і робити
Часник - природний антибіотик
Підступна застуда не збирається відступати. Чхають і кашляють люди оточують нас повсюдно. Актуальність природного «захисника» - часнику очевидна. Його корисні властивості були відомі людям ще в I столітті нашої ери, і до цього дня цей природний антибіотик використовують як у народній медицині, так
Запасаємося вітамінами
Довгоочікуване літо! Дні стали жаркими і довгими, ночі - теплими і короткими. Їсти не хочеться. І це правильно. Дієтологи довели, що при підвищенні температури повітря в середньому на 10 градусів клітини організму краще засвоюють кисень, що призводить до зменшення споживання організмом енергії.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору