Крем заварний з йогуртом

Крем заварний з йогуртомКрем заварний з йогуртом
Заварний крем з йогуртом підходить для начинки еклерів, прошарку тістечок і тортів, пляцків. Дуже часто його вживають як самостійну страву, декоративно виклавши в креманки і прикрасивши свіжими фруктами, шоколадом і горіхами.

Інгредієнти

  • Жовтки 3 шт.
  • Борошно 2 ст.л.
  • Крохмаль 2 ст.л.
  • Молоко 1 ст.
  • Цукор 3 ст.л.
  • Масло вершкове 250 г.
  • Йогурт 250 мл. (густий)

Стандартний рецепт збагачують фруктовими і ягідними наповнювачами. Для цього ягоди уварюють в цукровому сиропі. Також змінити смак заварного крему можна, взявши за основу йогурт з наповнювачем (вишнею, чорницею, полуницею і т.д.).

Для приготування крему найкраще використовувати йогурти середньої або вищої жирності – вони більш корисні, досить густі і пластичні.

Налийте в каструлю молоко, додайте жовтки, крохмаль, борошно, цукор і поставте варитись на маленькому вогні. Суміш постійно помішуйте, доки не стане густою.

Крем заварний з йогуртом рецептКрем заварний з йогуртом рецепт

Крем заварний з йогуртом рецептКрем заварний з йогуртом рецепт

Коли суміш охолоне, додайте вершкове масло кімнатної температури і збивайте у пишну масу.

Крем заварний з йогуртом рецептКрем заварний з йогуртом рецепт

В кінці додати йогурт і ще трішки збиваємо.

Крем заварний з йогуртом рецептКрем заварний з йогуртом рецепт

Готовий крем в чистому вигляді має однорідну текстуру і легкий кремовий відтінок.
Крем, приготовлений за такою рецептурою дуже добре підходить для просочення коржів і бісквітів, різних тістечок.

Крем заварний з йогуртом рецептКрем заварний з йогуртом рецепт