Домашній кетчуп з помідорів і яблук – улюблений соус в нашій родині. Смачний кетчуп на зиму з помідорів і яблук з додаванням спецій. Рецепт з фото консервації смачного домашнього кетчупу.
Інгредієнти
- Помідори 3 кг.
- Яблук 0,5 кг.
- Цибуля 250 г.
- Сіль 1,5 ст. л.
- Цукор 1,5 ст.
- Оцет яблучний 50 мл.
- Мелений чорний, червоний за смаком
Рецепт приготування кетчупу
Помити яблука і помідори, цибулю очистити. Зняти шкірку з яблук і помідорів. Порізати всі овочі невеликими шматочками.
Ставимо варитись, поки цибуля не стане м’якою (приблизно 20 -30 хвилин).
Подрібнити блендером варені овочі, додати сіль, перець, оцет та продовжувати варити до бажаної густоти, я варила хвилин 50. Не забувайте помішувати.
Приготувати півлітрові банки для консервації: добре помити та простерилізувати.
Готовий кетчуп зняти з вогню, розлити по банках та закрутити металевими кришками.
Приємного смаку!