Кетчуп з помідорів і яблук

Кетчуп з помідорів і яблук

Домашній кетчуп з помідорів і яблук – улюблений соус в нашій родині. Смачний кетчуп на зиму з помідорів і яблук з додаванням спецій. Рецепт з фото консервації смачного домашнього кетчупу.

Інгредієнти

  • Помідори 3 кг.
  • Яблук 0,5 кг.
  • Цибуля 250 г.
  • Сіль 1,5 ст. л.
  • Цукор 1,5 ст.
  • Оцет яблучний 50 мл.
  • Мелений чорний, червоний за смаком

Рецепт приготування кетчупу

Помити яблука і помідори, цибулю очистити. Зняти шкірку з яблук і помідорів. Порізати всі овочі невеликими шматочками.

Ставимо варитись, поки цибуля не стане м’якою (приблизно 20 -30 хвилин).

Подрібнити блендером варені овочі, додати сіль, перець, оцет та продовжувати варити до бажаної густоти, я варила хвилин 50. Не забувайте помішувати.

Приготувати півлітрові банки для консервації: добре помити та простерилізувати.

Готовий кетчуп зняти з вогню, розлити по банках та закрутити металевими кришками.

Приємного смаку!