Картопля по-селянськи запечена в духовці – корисна та смачна пісна страва. Картоплю можна готувати за багатьма рецептами, та цей рецепт картоплі по-селянський дуже простий та швидкий в приготуванні. Ніжна та надзвичайно ароматна картопля на кожен день.
Інгредієнти
- Картопля 1 кг.
- Часник 2 зубці
- Олія нерафінована 3 ст. л.
- Спеції (кріп, петрушка, розмарин, чебрець, базилік)
- Сіль, мелений перець за смаком
Рецепт картоплі по-селянськи
Помити картоплю, вирізати пророщені ростки, шкірку не очищати.
Середню за розміром картоплю порізати навпіл, якщо велика то на декілька частин. Часник порізати мілко та змішати з спеціями, сіллю, олією і меленим чорним перцем.
Картоплю скласти в тарілку і залити отриманим маринадом, добре перемішати і дати постояти 20 хвилин.
Деко застеліть пергаментом. Викладати картоплю шкіркою на пергамент в один шар. Ставимо запікатись у духовку розігріту до 220 градусів на 25-35 хвилин в залежності від розмірів скибочок картоплі.
Перевіряйте готовність за зовнішнім виглядом – золотистий колір картоплі або за допомогою зубочистки.
Ароматна картопля по-селянськи готова, можна куштувати як самостійну страву або як гарнір до риби і овочів.
Приємного смаку!