Грибний борщ з чорносливом
Густий та дуже смачний пісний борщ на грибному бульйоні. Грибний борщ з чорносливом – перша страва, яка ідеально підходить для приготування в піст.
Інгредієнти
- Цибуля 1 шт.
- Морква 1 шт.
- Буряк 1 шт.
- Картопля 3 шт.
- Квашена капуста 100 г.
- Свіжа капуста 150 г.
- Сухі гриби жменя
- Чорнослив 100 г.
- Томатна паста 2 ст. л.
- Олія 3 ст. л.
- Сіль, перець за смаком
Рецепт приготування пісного борщу з грибами
Гриби замочити у холодній воді на 8-10 годин (достатньо 2 літра води). Після поставити гриби з водою на плиту і варити на повільному вогні близько 2-х годин.
Чорнослив залити окропом, залишити на 5-10 хвилин. Воду злити, чорнослив розрізати навпіл.
Моркву і буряк в сирому вигляді натерти на тертці. Свіжу капусту дрібно нашаткувати. Цибулю дрібно нарізати.
Картоплю порізати кубиками.
У каструлі з товстим дном розігріти олію. Обсмажити цибулю, моркву, буряк, додати томатну пасту, тушкувати декілька хвилин.
Додати квашену і свіжу капусту, тушкувати все разом хвилин 10.
Відварені гриби дрібно порізати. Додати до тушкованих овочів, разом з грибним бульйоном.
Додати порізану картоплю і чорнослив, посолити, поперчити за смаком.
Варити до готовності картоплі, приблизно 15 хвилин. Каструлю зняти з вогню, залишити на хвилин 30, щоб настоявся.
Грибний борщ з чорносливом готовий. Смачна пісна страва, скуштуйте обов’язково.
Приємного смаку!