Грибний борщ з чорносливом

Грибний борщ з чорносливом

Грибний борщ з чорносливом

Густий та дуже смачний пісний борщ на грибному бульйоні. Грибний борщ з чорносливом – перша страва, яка ідеально підходить для приготування в піст. 

Інгредієнти

  • Цибуля 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Буряк 1 шт.
  • Картопля 3 шт.
  • Квашена капуста 100 г.
  • Свіжа капуста 150 г.
  • Сухі гриби жменя
  • Чорнослив 100 г.
  • Томатна паста 2 ст. л.
  • Олія ​​3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Рецепт приготування пісного борщу з грибами

Гриби замочити у холодній воді на 8-10 годин (достатньо 2 літра води). Після поставити гриби з водою на плиту і варити на повільному вогні близько 2-х годин.

Чорнослив залити окропом, залишити на 5-10 хвилин. Воду злити, чорнослив розрізати навпіл.

Моркву і буряк в сирому вигляді натерти на тертці. Свіжу капусту дрібно нашаткувати. Цибулю дрібно нарізати.
Картоплю порізати кубиками.

У каструлі з товстим дном розігріти олію. Обсмажити цибулю, моркву, буряк, додати томатну пасту, тушкувати декілька хвилин.
Додати квашену і свіжу капусту, тушкувати все разом хвилин 10.

Відварені гриби дрібно порізати. Додати до тушкованих овочів, разом з грибним бульйоном.

Додати порізану картоплю і чорнослив, посолити, поперчити за смаком.

Варити до готовності картоплі, приблизно 15 хвилин. Каструлю зняти з вогню, залишити на хвилин 30, щоб настоявся.

Грибний борщ з чорносливом готовий. Смачна пісна страва, скуштуйте обов’язково.

Приємного смаку!