Рулька з свинини запечена в рукаві

Рулька з свинини запечена в рукавіРулька з свинини запечена в рукаві

Рулька з свинини запечена в рукаві в духовці – смачна страва як для святкового столу, так і на кожен день. Рецепт за яким готую рульку досить простий і доступний. Рулька, запечена зі спеціями та часником в рукаві – ароматне і м’якеньке м’ясо, відмінний варіант закуски до свята.

Інгредієнти

  • Свиняча рулька 1 шт. (1,2 кг.)
  • Сіль, перець, олія, спеції за смаком
  • Часник 4-5 зубців

Як приготувати свинячу рульку

Для запікання краще підходить передня рулька, там більше м’яса, а кістка менша.

Рульку помити. Щоб легше було почистити рульку, заливаємо холодною водою і залишаємо на 2 години відмокати. Якщо рулька у вас з морозильника, то заливаємо водою і залишаємо на 3-4 години.

Рульку помити

Через 2 години ножем зчистити бруд і волосся, що залишилось після обробки.

Беремо часник, чистимо і розрізаємо пластинами 3-5 мм товщиною. Змішати часник з сіллю, або просто вмокати часник в сіль.

часник, чистимо і розрізаємо пластинами 3-5 мм товщиною

В рульці зробити отвори кінчиком ножа і в них позасовувати часник з сіллю.

В рульці зробити отвори кінчиком ножа і в них позасовувати часник з сіллю

Тепер зробимо маринад зі спеціями яким намажемо рульку.

маринад зі спеціями яким намажемо рульку

Нам знадобиться суміш спецій: червоний мелений перець 1/2 ч. л., чорний мелений перець – 1/4 ч.л., паприка – 1/4 ч. л., кінза – 1/2 ч. л., чабер – 1/2 ч. л., естрагон – 1/2 ч. л., розмарин – 1/2 ч. л., 1,5 ч. л. солі, олія – 2-3 ст. л. (можна додати суміш пряностей до м’яса «Французькі трави» там є всі ці спеції, щоб не шукати окремо – я брала 2 ч. л. з гіркою).

маринад зі спеціями

З’єднати разом всі спеції і перемішати в мисці. Ретельно натерти рульку маринадом.

Ретельно натерти рульку маринадом

Залишити рульку маринуватись на 3-4 години накривши зверху мискою, кришкою або харчовою плівкою.

Замариновану рульку покласти в рукав для запікання і положити на деко. В деко налити води, щоб не пригоріла і періодично підливати (кожні 20-30 хвилин).

Замариновану рульку покласти в рукав для запікання і положити на деко

Поставити рульку запікатись в духовку при температурі 180 градусів на 1,5 години. Потім дістати рульку, розрізати зверху рукав для запікання і поставити знову в духовку на 30 хвилин, для отримання смачної скоринки.

розрізати зверху рукав для запікання і поставити знову в духовку

Рулька з свинини готова!

Рулька з свинини готова!

Ніжне і смачне м’ясо, а з додаванням хрону – смакота!

Рулька з свинини
Рулька з свинини

Приємного смаку!