Запечена підчеревина в духовці

запечена підчеревина в духовцізапечена підчеревина в духовці

Запечена підчеревина – традиційна українська страва, готують яку частіше на свята. Соковита та дуже смачна підчеревина з свинини – чудова закуска до будь-якого столу. Рецепт приготування запеченої підчеревини в духовці.

Інгредієнти

  • Підчеревина 500-800 г.
  • Сіль за смаком
  • Мелений перець чорний та червоний за смаком
  • Часник, лаврове листя за смаком

Як готувати запечена підчеревина в духовці

Насипати в тарілку 40 г солі (все залежить від розмірів підчеревини), додати суміш мелених перців. Перемішати перець з сіллю.

Розігріваємо духовку до 200 градусів.

підчеревина

Сумішшю перців і солі натерти підчеревину. Додати перець горошком духмяний та чорний. Обгорнути підчеревину у фольгу для запікання.

На сухе деко покласти загорнуту підчеревину.

Ставимо в розігріту духовку до 200 градусів на середню полицю, запікати 1 годину.

По закінченню дістати м’ясо з духовки, обережно зняти зверху фольгу і знову поставити на 20 хвилин, щоб підсмажилася поверхня.

Охолодити готову підчеревину, зняти фольгу і натерти часником видавленим через часникодавку.

Поставити м’ясо у холодильник.

підчеревина готова

Виймаємо з холодильника, нарізуємо тонкими частинками і подаємо до столу разом з гірчицею або хроном.

Приємного смаку!