Свиняча рулька запечена в духовці

Свиняча рулька запечена в духовціСвиняча рулька запечена в духовці

Свиняча рулька запечена зі спеціями в духовці – святкова, м’ясна страва, яку можна приготувати на Різдво чи Пасху. Рецепт гарної закуски до святкового столу, який вимагає трохи зусиль від господині. Перевірений рецепт запеченої свинячої рульки.

Інгредієнти

  • Свиняча рулька 1 шт. (1-1,5 кг.)
  • Часник 4 зубці
  • Майонез 3 ст. л.
  • Сіль, зелень, мелений перець, приправи за смаком

Як приготувати рульку в духовці

Свинячу рульку добре помийте, почистіть, якщо необхідно, обсмалити. Обтерти паперовим рушником.

рульку добре помийте, почистіть

Розріжте рульку вздовж кістки і обережно виріжте саму кістку.

Розріжте рульку вздовж кістки і обережно виріжте саму кістку.
обережно виріжте саму кістку

Відбийте рульку всередині молотком.

відбити рульку

Часник дрібно порізати. Змішати часник, сіль, перець з майонезом, можна добавити ще приправи за смаком, посипати рубаною зеленню.

Часник дрібно порізати. Змішати часник, сіль, перець з майонезом

Помажте цією сумішшю рульку всередині.

Помажте цією сумішшю рульку всередині

Закрутіть рульку в рулет, зв’яжіть, (в мене рулька не трималась разом, тому прийшлося замотати у харчову плівку, потім обв’язати ниткою).

Закрутіть рульку в рулет зв'яжіть

Поставте у холодильник на 3-4 години.

Замотайте рулет разом з харчовою плівкою у фольгу і поставте запікатися у нагріту до 200 градусів духовку на 1 годину.

Замотайте рулет у фольгу і поставте запікатися у духовку на 1 годину

Вийміть рульку з духовки розріжте фольгу і харчову плівку, обв’язати ниткою, поставити ще запікатися на 20 хвилин, поки рулька не зарум’яниться.

поставити ще запікатися на 20 хвилин
поставити ще запікатися на 20 хвилин

Залиште свинячу рульку до повного охолодження, а потім розріжте на порційні шматки.

Залиште свинячу рульку до повного охолодження

Соковита і смачна рулька готова!

Соковита і смачна рулька готова!