Печеня по-київськи

Печеня по-київськиПеченя по-київськи
Як і всі страви, приготовлені в керамічних горщиках, печеня по-київськи володіє насиченим смаком і ароматом. Рецепт печеня по-київськи – смачна друга страва приготовлена в горщиках.

Інгредієнти

  • 400 г яловичини або телятини;
  • 400 г картоплі;
  • 1 ст. л. борошна;
  • 2 цибулини;
  • жменю сухих білих грибів;
  • 100-150 мл грибного бульйону;
  • 150 мл сметани;
  • сіль, чорний мелений перець – за смаком;
  • рослинна олія – для смаження

Рецепт приготування печеня по-київськи:

Сухі гриби промийте, замочіть на ніч в чистій холодній воді. Воду злийте, залийте гриби свіжою водою і відваріть протягом 1 години. Відкиньте гриби на сито, бульйон збережіть.

М’ясо наріжте невеликими шматочками і обсмажити до золотистої скоринки на олії, посоліть і поперчіть.

Печеня по-київськи

Обсмажене м’ясо розкладіть по горщикам.
Картопля очистіть і наріжте кубиками. Очистіть цибулю, наріжте півкільцями. Обсмажити картоплю і одну цибулину до легкої скоринки, трохи посолити.

Печеня по-київськи

Картоплю з цибулею розкладіть по горщикам поверх м’яса.

Печеня по-київськи

Обсмажити другу цибулину, нарізану півкільцями. Гриби наріжте шматочками і обсмажити разом з цибулею.

Печеня по-київськи

Додайте борошно, швидко перемішайте, влийте грибний бульйон. Посоліть, поперчіть, трохи поварити, щоб бульйон став густим (близько 1 хв). Потім додайте сметану, перемішайте, доведіть до кипіння.

Печеня по-київськи

Викладіть грибний соус в горщики. Горщечки поставте в холодну духовку, встановіть температуру 200 градусів і готувати 1 годину.

Печеня по-київськи

Автор – Наталя Імшенецька
Джерело – Домашня кухня №2 2014

Приємного смаку!