Курка на часниковій подушці запечена в духовці

Курка на часниковій подушці запечена в духовціКурка на часниковій подушці запечена в духовці

Щоб побалувати рідних приготуйте курку цілком на часниковій подушці запечену в духовці. Соковите і ніжне м’ясо гарне на смак, а з сирним соусом – просто не зможете відірватись. Тож до вашої уваги курка на часниковій подушці рецепт приготування з фото і покроковим описом. Гарний рецепт на день народження чи Новий рік.

Інгредієнти

  • Курка 1,5 – 2 кг.
  • Часник 9 головок
  • Сіль, перець, куркума, пару гілочок розмарину
  • Для соусу
  • Часник 5-6 зубків
  • Сметана 150 г.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Перець, сіль
  • Сир моцарелла 100 г.
  • Свіжа петрушка

Рецепт приготування запечена курка на часниковій подушці

Часник для курки почистити, роздавити ножем майже весь викласти у форму для запікання. Жменю залишити.

Часник для курки почистити
Часник роздавити ножем майже весь викласти у форму для запікання

Курку промити, натерти сіллю, перцем, куркумою. Часник що залишився разом із гілками розмарину покласти в середину курки.

Курку промити, натерти сіллю, перцем, куркумою

Налити трішки олії в сковорідку і обсмажити курку з обох боків до рум’яної скоринки.

на сковорідці обсмажити курку з обох боків

Курку положити у форму, вилити олію в якій смажилася курка, накрити кришкою і поставити запікатися у нагріту до 200 градусів духовку на 30 хвилин.

курку запікати в духовці 30 хвилин

Форму дістати, відкрити кришку, курку перевернути і не закриваючи форму кришкою, поставити запікатися ще на 30 хвилин.

курку перевернути і смажити ще 30 хвилин

Соус до курки

Для соусу налити трішки олії у сковорідку, нагріти олію, виключити сковорідку. Добавити почищений часник, спеції і смажити на виключеній сковорідці, постійно помішуючи до охолодження олії.

спеції для соусу
спеції смажити на сковорідці

Вилити охолоджену олію зі спеціями у чашу блендера, добавити сметану, подрібнений сир і перетерти до однорідної маси. Вилити соус у форму, добавити подрібнену петрушку.

соус готовий

Подавати на стіл запечену курку з гарніром і соусом. На гарнір можна відварити картоплю, рис чи вермішель.

курка і соус готові
Курка на часниковій подушці запечена в духовці

Смачна друга страва готова.

Приємного смаку!