Запіканка з фаршем і картоплею в духовці

Запіканка з фаршем і картоплею в духовціЗапіканка з фаршем і картоплею в духовці

Запіканка з картоплі і фаршем в духовці проста в приготуванні та недорога страва на кожен день. Улюблена страва в нашій родині. Ця швидка друга страва – ідеальне рішення, чим нагодувати сім’ю.

Інгредієнти

  • Фарш змішаний 0,5 кг.
  • Картопля 0,7 кг.
  • Вершки 30% 200 мл.
  • Вода 250 мл.
  • Твердий сир 200 г.
  • Олія 2 ст. л.
  • Зелень, сіль, перець за смаком

Рецепт приготування запіканки з картоплі та фаршу

Помити і почистити картоплю, порізати тонкими кільцями (якщо картопля велика, можна півкільцями). Обсмажити фарш на сковороді з додаванням олії, впродовж 5-7 хвилин.

Вершки з’єднати з водою, сіллю, рубленою зеленню, меленим перцем. Додати вершки у сковорідку з фаршем, добре перемішати.

Коли все закипить додати порізану картоплю, смажити 7 хвилин.

Пересипати все в ємкість для запікання, посипати тертим твердим сиром. Накрити фольгою чи скляною кришкою.

Розігріти духовку до 180 градусів, поставити картоплю з фаршем на 40 хвилин.

За 5 хвилин до закінчення обережно зняти фольгу з посуди, щоб підсмажився сир.

Подавати гарячою запіканку з картоплею і фаршем.

запіканка з фаршем і картоплею в духовці

Приємного смаку!