
Страва виходить дуже смачною, ситною та корисною. Зверху деруни мають хрустку скоринку, а всередині вони дуже ніжні. Рецепт приготування картопляних дерунів в духовці з покроковими фото.
Страва виходить дуже смачною, ситною та корисною. Зверху деруни мають хрустку скоринку, а всередині вони дуже ніжні. Рецепт приготування картопляних дерунів в духовці з покроковими фото.
Картоплю начистити, натерти на великій тертці і залити водою.
Сир і цибулю натерти на мілкій тертці.
З картоплі злити воду, добре віджати. Добавити терту цибулю, сир, сіль, перець, розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло і все добре перемішати.
Форму для запікання застелити пергаментом і змазати олією.
Сформувати деруни і викласти у форму. Запікати у нагрітій духовці до 220 градусів, на протязі 40-45 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.
Готові деруни дістати з духовки, подавати до столу зі сметаною.
Приємного смаку!