Смачні деруни в духовці

Смачні деруни в духовціСмачні деруни в духовці

Страва виходить дуже смачною, ситною та корисною. Зверху деруни мають хрустку скоринку, а всередині вони дуже ніжні. Рецепт приготування картопляних дерунів в духовці з покроковими фото.

Інгредієнти

  • Картопля 700 г.
  • Сир твердий 100 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Яйця 1 шт.
  • Масло 50 г.
  • Сіль, мелений перець за смаком

Рецепт приготування дерунів в духовці

Картоплю начистити, натерти на великій тертці і залити водою.

Картоплю начистити, натерти на великій тертці і залити водою

Сир і цибулю натерти на мілкій тертці.

Сир і цибулю натерти на мілкій тертці

З картоплі злити воду, добре віджати. Добавити терту цибулю, сир, сіль, перець, розтоплене і охолоджене до кімнатної температури вершкове масло і все добре перемішати.

все перемішати

Форму для запікання застелити пергаментом і змазати олією.

Сформувати деруни і викласти у форму. Запікати у нагрітій духовці до 220 градусів, на протязі 40-45 хвилин, до утворення рум’яної скоринки.

Сформувати деруни і викласти у форму, запікати у духовці

Готові деруни дістати з духовки, подавати до столу зі сметаною.

деруни в духовці

Приємного смаку!