Овочеве рагу з сочевицею

Овочеве рагу з сочевицеюОвочеве рагу з сочевицею

Овочеве рагу з сочевицею достатньо поживна та смачна страва. Рецепт приготування смачної другої страви.

Інгредієнти

  • Цибуля 3 шт.
  • Часник 2 зубці
  • Морква 200 г.
  • Картопля 600 г.
  • Сочевиця 100 г. (суха)
  • Оливкова олива 2 ст. л.
  • Овочевий бульйон 600 мл. (або вода)
  • Сухий чебрець 1 ч. л. (можна замінити свіжим)
  • Томатна паста 1 ч. л. з гіркою
  • Сіль, перець, рублена зелень за смаком

Рецепт приготування рагу

Почистити часник і цибулю. Цибулю порізати кубиками, часник мілко накришити. Почистити моркву, натерти на великій тертці. Картоплю почистити від шкірки, порізати: середню на 4 частини, великий на 6-8 частин.

Сочевицю добре промити під проточною водою.

Розігріти в каструлі олію, підсмажити до прозорості часник і цибулю. Додаємо моркву і смажимо ще 5 хвилин.

Додати картоплю і сочевицю, томатну пасту, залити все бульйоном (чи водою) і варити на середньому вогні 20-25 хвилин.

За 10 хвилин до закінчення посолити 1 ч. л. солі, поперчити і додати чебрець.

Готове рагу розкласти по тарілках, посипати рубленою зеленню, окропити оливковою олією.

Друга страва готова.

Овочеве рагу з сочевицею

Приємного смаку!