Баклажани фаршировані овочами, запечені в духовці

Баклажани фаршировані овочами, запечені в духовціБаклажани фаршировані овочами, запечені в духовці

Ситна та смачна страва – баклажани фаршировані овочами, запечені в духовці. Корисне блюдо, рецепт приготування з фото.

Інгредієнти

  • Баклажани 4 шт. середнього розміру
  • Цибуля 1 шт.
  • Фарш 500 г.
  • Помідори 3 шт.
  • Часник 1-2 зубці
  • Сир твердий 100 г.
  • Зелень, сіль, перець за смаком

Рецепт приготування баклажанів

Баклажани помити, розрізати навпіл, вирізати середину, посолити і залишити на 20 хвилин.

Вирізану середину порізати кубиками, посолити і теж залишити на 20 хвилин.

Вирізану середину порізати кубиками, посолити

Цибулю порізати кубиками, часник подрібнити і обсмажити на сковорідці в олії до прозорості.

Середину баклажанів, порізану кубиками, промити, віджати і всипати у сковорідку до цибулю, смажити на середньому вогні 10-15 хвилин.

підсмажити цибулю, баклажани, часник

Добавити фарш, добре перемішати, щоб не було грудочок і смажити до готовності.

Добавити фарш, добре перемішати смажити до готовності

Помідори натерти на мілкій терці, зелень мілко порізати і добавити у сковорідку, смажити ще 5 хвилин.

Помідори натерти на мілкій терці, зелень мілко порізати і добавити у сковорідку

Човники з баклажанів промити і поставити запікатися у нагріту до 230 градусів духовку на 15-20 хвилин, до м’якості.

Човники з баклажанів промити і поставити запікатися

Вийняти з духовки, викласти в середину начинку, посипати тертим сиром і поставити запікатися ще на 10 хвилин.

Вийняти з духовки, викласти в середину начинку
посипати тертим сиром і поставити запікатись

Дуже смачні запечені баклажани з овочами та фаршем готові, вийняти з духовки та подавати до столу гарячими.

Баклажани фаршировані овочами запечені в духовці

Приємного смаку!