М’ясо з абрикосами під медово-апельсиновим соусом

М'ясо з абрикосами під медово-апельсиновим соусомМ'ясо з абрикосами під медово-апельсиновим соусом

М’ясо з абрикосами під медово-апельсиновим соусом – смачна друга страва на обід або вечерю. Ця страва з абрикосами здана урізноманітнити ваш літній стіл. Рецепт м’яса під медово-апельсиновим соусом.

Інгредієнти

  • Биток свинина 300 г.
  • Абрикоси 8 шт.
  • Соєвий соус 1 ст. л.
  • Мед 2 ст. л.
  • Апельсиновий сік 100 мл.
  • Вершкове масло 25 г.

Рецепт приготування

Розтопити вершкове масло і мед на сковорідці. Викласти абрикоси, розділені навпіл, без кісточок.

Розтопити вершкове масло і мед на сковорідці, викласти абрикоси

Добавити соєвий соус і смажити абрикоси 2 хвилини. Абрикоси повинні бути стиглими, але твердими і не сильно кислими.

До тих абрикос, що залишились, добавити апельсиновий сік, сіль, перець

Половину абрикос забрати з сковорідки, викласти в іншу ємність. До тих абрикос, що залишились, добавити апельсиновий сік, сіль, перець і смажити ще хвилин 3, потім цю суміш перетерти блендером у пюре і добавити до абрикос, які раніше виклали з сковорідки.

М’ясо розрізати поперек волокон на шматки товщиною 1-1.5 см.

М'ясо розрізати поперек волокон на шматки товщиною 1-1.5 см

Відбити, поперчити.

 Відбити, поперчити

Викласти на розігріту сковорідку і смажити 3 хвилини з однієї сторони, посолити, перевернути і смажити з іншої сторони ще 4 хвилини. М’ясо готове.

Викласти на розігріту сковорідку і смажити 3 хвилини з однієї сторони, посолити
перевернути і смажити з іншої сторони ще 4 хвилини

Відварити в підсоленій воді рис до готовності.

Подавати до столу рис з м’ясом. Зверху викласти дві половинки абрикос і полити абрикосовим соусом.

Подавати до столу рис з м'ясом

Приємного смаку!