Печінка тушена

Печінка тушенаПечінка тушена
Тушена печінка – корисний гарнір до різних каш. Дізнайтеся як приготувати печінку яловичини з цибулею та морквою. Рецепт тушеної печінки з покроковим описом і фото.
Печінка яловичини – цінний продукт, який містить багато вітамінів і потрібно включати печінку в свій раціон обов’язково.

Інгредієнти

  • Печінка (яловичини) 600 г.
  • Молоко 300 мл.
  • Цибулина
  • Морквина
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Сіль, перець, олія, борошно
  • Кріп, петрушка

Рецепт приготування печінки:

Замочіть печінку в молоці на 2-3 години, так вийде гіркота і вона стане м’якішою.

Печінка тушена

Вийміть печінку з молока.

Печінка тушена

Зніміть плівку з поверхні печінки, поріжте на шматки. Посоліть, поперчіть і залиште ще на 30 хвилин. Потім обваляйте шматки печінки у борошні і обмажте з двох сторін на розігрітій сковорідці.

Печінка тушена

Поскладайте обжарені шматки у каструлю.

Приготуйте зажарку. Потріть моркву на великій тертці, наріжте цибулю кубиками, висипте все у сковорідку і обмажте.
Додайте зажарку до печінки, налийте у каструлю гарячої води на 1 см нижче рівня печінки.

Печінка тушена

Додайте лавровий лист і поставте каструлю з печінкою на повільний вогонь тушкуватися на 20 хвилин.

Печінка тушена

За 5 хвилин до кінця приготування додайте подрібнену зелень кропу і петрушки.

Печінка тушена

Тушкована печінка дуже смачна і корисна.

Печінка тушена

Приємного смаку!