Всі полюбляють смажену картоплю на сковороді, з додаванням свіжого сала та цибулі. Смачна вечеря проста в приготуванні, але треба дотримуватись деяких порад.
Смажити картоплю потрібно на сковорідці з товстим дном та протипригарним покриттям. Картопля смажена на сковороді по-домашньому, мій рецепт з фото, дуже смачно виходить.
Інгредієнти
- Картопля 1 кг.
- Сало з проріззю 40-60 г.
- Часник 3-4 зубці
- Цибуля 1 шт.
- Зелень, сіль, перець, олія за смаком
Секрети приготування смаженої картоплі по-домашньому:
Помити та почистити картоплю від шкірки. В мене картопля середнього розміру і мені більше подобається картопля нарізана соломкою (товщина соломки 1-1,5 см). Картоплю посолити за смаком та перемішати руками.

Розігріваємо сковорідку, покласти порізане шматочками сало. Підсмажити 2-3 хвилини додати 2 ст. ложки олії та висипати картоплю у сковорідку, перемішати.

Накрити сковорідку кришкою і смажити на середньому вогні на протязі 5 хвилин.
Тим часом почистити часник і цибулю. Часник залишаємо цілими зубцями, а цибулю нарізаємо кільцями.
Через 5 хвилин відкрити кришку, додати цілі зубці часнику і перемішати, щоб нижня частина картоплі опинилася зверху, а верхній шар знизу. Закрити сковорідку кришкою і смажити на середньому вогні 5 хвилин.

Відкрити кришку, перемішати картоплю і зверху висипати кільця цибулі, кришку закрити і смажити 5 хвилин далі.

По закінченню часу перемішуємо, закриваємо кришкою, смажити 7 хвилин на самому маленькому вогні.

Відкрити кришку поперчити меленим чорним перцем, додати рубану зелень кропу. Скуштуйте один шматочок, перевірте готовність, можна додати солі якщо це потрібно, перемішуємо та смажимо 2 хвилини на середньому вогні, сковорідку накрити кришкою.

Картопля по домашньому готова. Вимкнути вогонь та залишити на 5-10 хвилин картоплю і потім можна подавати гарячу страву до столу.
Приємного смаку!