Спагеті болоньезе

Спагеті болоньезеСпагеті болоньезе

Перше, що приходить на думку, коли згадується італійська кухня – це, звичайно ж, піца. Слідом за нею слідом йде популярна паста. Сьогодні приготуємо спагеті болоньезе – популярна італійська страва. Довгі тоненькі макарони з оригінальним соусом болоньезе роблять цю другу страву неймовірно смачною та поживною.

Інгредієнти

  • Паста 400 г.
  • Фарш свинячий 200 г.
  • Фарш яловичий 200 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Стебло селери 1 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Томатний сік 400 мл.
  • Часник 2 зубці

Спагеті болоньезе класичний рецепт

Приготуємо овочі: порізати дрібно цибулю, стебло селери, моркву натерти на тертці.

В глибокій сковорідці підсмажити на невеликій кількості олії спочатку цибулю 2 хвилини, потім додати до неї селеру, смажити разом 2 хвилини, і потім моркву.

смажимо цибулю
смажимо моркву

Обсмажити до м’якості хвилин 3-5.

Додаємо фарш, перемішуємо, щоб не було грудочок, смажимо до готовності фаршу (фарш повинен посвітліти), періодично помішуйте.

додамо фарш
смажити 40 хвилин

Висипати овочево-м’ясну суміш висипати в каструлю, додати томатний сік, подрібнений часник, сіль і мелений перець за смаком і варимо на невеликому вогні 40 хвилин, періодично помішуючи.

соус болоньезе

Відварити спагеті як вказано на пачці.

Насипаємо готові спагеті в тарілку, зверху покласти соус болоньезе.

готові спагеті і соус болоньезе

Змішувати все разом краще у тарілці. Смачна італійська страва готова.

Приємного смаку!