Індичка запечена в рукаві в духовці

індичка запечена в рукавііндичка запечена в рукаві

Індичка запечена в рукаві в духовці – традиційна страва різдвяного столу багатьох країн світу. Рецепт з фото запікання цілком індички в духовці з покроковим описом. Дізнайтесь як замаринувати та запекти індичку – смачна страва на святковий стіл.

Інгредієнти

  • Індичка 2-2.5 кг.
  • Мед 2 ст. л.
  • Гірчиця 2 ст. л.
  • Паприка 1 ч. л.
  • Приправа «Хмелі-сунелі» 1 ч. л.
  • Сіль, перець за смаком

Рецепт індички запеченої в рукаві

Маринування індички

Натерти індичку сіллю, перцем ззовні і всередині.

Натерти індичку сіллю, перцем

Для маринаду змішати мед, гірчицю, паприку, хмелі-сунелі.

Для маринаду змішати мед, гірчицю, паприку, хмелі-сунелі.
Для маринаду змішати мед, гірчицю, паприку, хмелі-сунелі

Обмазати тушку індика маринадом всередині і ззовні.

Обмазати тушку індика маринадом всередині і ззовні

Обгорнути індичку в рукав для запікання і залишити при кімнатній температурі на 1-1,5 годин. Якщо ставити у холодильник, можна так залишити і на 6-8 годин.

Обгорнути індичку в рукав для запікання

Покласти індичку на деко, налити трішки води і поставити запікатися у нагріту до 190 градусів духовку. Викладати індичку краще грудкою донизу, так вона вийде соковитішою. Випікатися індичка повинна приблизно 2-2,5 годин. Через 1,5 годин після початку запікання, рукав розрізати або зовсім забрати, щоб утворилася рум’яна скоринка.

Через 20-30 хвилин можна індичку перевернути грудкою доверху, щоб вона зарум’янилася з усіх боків. Перевірити готовність індички можна проткнувши ножем стегно в самому товстому місці. Якщо сік виділиться прозорим, то індичка готова, якщо сік буде рожевим її ще необхідно запікати.

Індичка запечена в рукаві в духовці готова

Індичка запечена в рукаві в духовці готова – смачна та поживна страва на святковий стіл