» » Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажаниЗапечені баклажани
Запечені баклажани в духовці оригінальна друга страва, рецепт приготування з фото і покроковим описом.
М'ясний фарш і овочі - прекрасне поєднання, ситне, збалансоване і смачне. Баклажани запечені з фаршем, солодким перцем, помідорами, цибулею і притрушені сиром.

Інгредієнти

  • баклажани 4 шт.
  • перець червоний солодкий 1 шт.
  • помідори 2 шт.
  • фарш змішаний (свинина і яловичина) 350-400 г.
  • яйця 2 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • сіль, перець чорний мелений
  • соус томатний або кетчуп «Лагідний» 2 ст. л.
  • сметана 3 ст. л.
  • масло рослинне 1 ст. л.
  • зелень петрушки і кропу
  • приправа хмелі-сунелі щіпка
  • часник 5 зубців
  • вода 100 мл.
  • сир твердий 50 г.

Рецепт приготування баклажанів


Запечені баклажани в духовці з фаршем, чергова варіація на тему рататуя і вельми вдала варіація.

Баклажани миємо, чистимо смужками «зеброю» і нарізаємо кружечками завтовшки до 1 см. Посолити. Через 7-10 хвилин промиваємо холодною водою і підсушити.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці


Кружечки баклажанів злегка обсмажуємо на рослинному маслі. Викладаємо на паперові рушники.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці


Додаємо до м'ясного фаршу порізані дрібними кубиками цибулю і перець, рубану зелень, яйця, продавлений часник (3 зубчики), сіль і чорний мелений перець, хмелі-сунелі. Добре все вимішуємо.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці


У глибоку форму для запікання викладаємо вертикально кружечки баклажанів, чергуючи з фаршем по колу, поки не заповниться вся форма.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці


Часник і помідори нарізаємо довільно і викладаємо зверху.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці


У воді розводимо томатний соус і сметану, солимо і поперчити за смаком - виходить приблизно 200 - 250 мл заливки. Заливаємо баклажани з фаршем. Запікаємо в духовці 1 годину при температурі 180 °С.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці


За 15 хвилин до кінця дістаємо баклажани запечені в духовці і посипаємо тертим сиром. Знову відправляємо в духовку.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці


Сир зверху повинен повністю розплавиться і зарум'яниться.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці


Баклажани запечені в духовці найкраще подавати теплими.

Приємного смаку!

Схожі рецепти

Свинячі реберця в духовці з картоплею
Свинячі реберця запечені з картоплею в духовці - смачна друга страва на вечерю для всієї родини. Швидкий та простий рецепт приготування маринованих свинячих ребер з картоплею. Ситна та ароматна страва стане в нагоді і до святкового столу.
Свинячі ребра запечені в духовці
Свинячі ребра запечені в духовці - коронна друга страва зі свинини. Ароматні та соковиті реберця в маринаді справжня м'ясна страва на свята та на кожен день. Простий рецепт приготування свинячих реберець в рукаві.
Котлети запечені в духовці
Котлети запечені в духовці – це хороша альтернатива звичайному смажінню котлет в сковорідці. Це самий корисний варіант і для дітей, і для дорослих. Покроковий рецепт приготування запечених котлет в духовці, фото та поради. І біля плити стояти не потрібно: на деко поміститься велика партія котлет
Запіканка з картоплі з фаршем в духовці
Смачна запіканка з картоплі з фаршем і овочами - ситна друга страва на кожен день. Оригінальний та новий рецепт з фото картопляної запіканки з помідорами чері та фаршем. Порадуйте своїх родичів смачною запіканкою з картоплі та овочів - апетитна страва на вечерю.
Печінка з картоплею, запечені в духовці
Чудова друга страва - картопля з печінкою, запечені в духовці. Картопля запечена з курячою печінкою рецепт приготування з фото.
Курячі нагетси запечені в духовці
Ці смачні і ніжні курячі нагетси не смажаться на сковорідці, а запікаються в духовці. Спробуйте цей рецепт і він обов'язково займе гідне місце у вашій кулінарній книзі.

0 комментарів

Напишіть "Рецепти страв" без кавичок
X
Зареєструватися/Вхід
Нагору