Запечені баклажани з м’ясом і овочами в духовці

Запечені баклажаниЗапечені баклажани
Запечені баклажани в духовці оригінальна друга страва, рецепт приготування з фото і покроковим описом.
М’ясний фарш і овочі – прекрасне поєднання, ситне, збалансоване і смачне. Баклажани запечені з фаршем, солодким перцем, помідорами, цибулею і притрушені сиром.

Інгредієнти

  • баклажани 4 шт.
  • перець червоний солодкий 1 шт.
  • помідори 2 шт.
  • фарш змішаний (свинина і яловичина) 350-400 г.
  • яйця 2 шт.
  • цибуля 1 шт.
  • сіль, перець чорний мелений
  • соус томатний або кетчуп «Лагідний» 2 ст. л.
  • сметана 3 ст. л.
  • масло рослинне 1 ст. л.
  • зелень петрушки і кропу
  • приправа хмелі-сунелі щіпка
  • часник 5 зубців
  • вода 100 мл.
  • сир твердий 50 г.

Рецепт приготування баклажанів

Запечені баклажани в духовці з фаршем, чергова варіація на тему рататуя і вельми вдала варіація.

Баклажани миємо, чистимо смужками «зеброю» і нарізаємо кружечками завтовшки до 1 см. Посолити. Через 7-10 хвилин промиваємо холодною водою і підсушити.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Кружечки баклажанів злегка обсмажуємо на рослинному маслі. Викладаємо на паперові рушники.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Додаємо до м’ясного фаршу порізані дрібними кубиками цибулю і перець, рубану зелень, яйця, продавлений часник (3 зубчики), сіль і чорний мелений перець, хмелі-сунелі. Добре все вимішуємо.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

У глибоку форму для запікання викладаємо вертикально кружечки баклажанів, чергуючи з фаршем по колу, поки не заповниться вся форма.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Часник і помідори нарізаємо довільно і викладаємо зверху.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

У воді розводимо томатний соус і сметану, солимо і поперчити за смаком – виходить приблизно 200 – 250 мл заливки. Заливаємо баклажани з фаршем. Запікаємо в духовці 1 годину при температурі 180 °С.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

За 15 хвилин до кінця дістаємо баклажани запечені в духовці і посипаємо тертим сиром. Знову відправляємо в духовку.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Сир зверху повинен повністю розплавиться і зарум’яниться.

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Запечені баклажани з м'ясом і овочами в духовці

Баклажани запечені в духовці найкраще подавати теплими.

Приємного смаку!