Жульєн з куркою і грибами

Жульєн з куркою і грибамиЖульєн з куркою і грибами

Жульєн з куркою і грибами – домашній рецепт приготування смачної та корисної гарячої страви. Жульєн можна готувати навіть на святковий стіл.

З нашими рецептами ви зможете харчуватись різноманітно і корисно, а жульєн з куркою і грибами зробить стіл вишуканим і святковим.

Інгредієнти

  • Філе куряче 300 г.
  • Гриби шампіньйони 300 г.
  • Сир твердий 100 г.
  • Цибуля 1 шт.
  • Вершки 200 г.
  • Масло вершкове 20 г.
  • Борошно 1 ст. л.
  • Сіль, перець, мускатний горіх
  • Олія для смаження

Рецепт приготування жульєну

Порізати куряче філе на пластинки товщиною 0,5 см. Посолити, поперчити і обсмажити на сковорідці з обох боків до золотистої скоринки. Коли охолоне, порізати соломкою.

куряче філе на пластинки товщиною 0,5 см
філе обсмажити на сковорідці
Коли охолоне, порізати соломкою

Свіжі гриби порізати соломкою. Цибулю порізати невеликими кубиками.

гриби порізати соломкою

Обсмажити цибулю на сковорідці в олії до прозорості. Добавити до цибулі гриби, посолити, поперчити і смажити до готовності грибів.

Добавити до цибулі гриби, посолити, поперчити і смажити до готовності грибів

Для соусу насипати на суху сковорідку борошно і обсмажити його до золотистого кольору.

насипати на суху сковорідку борошно і обсмажити його до золотистого кольору

Добавити масло і все добре перемішати.

Добавити масло і все добре перемішати

Вилити вершки і все ретельно перемішати, щоб не було грудочок.

Вилити вершки і все ретельно перемішати, щоб не було грудочок

До соусу, на сковорідку добавити обсмажене і порізане соломкою м’ясо, обсмажені гриби з цибулею, все перемішати.

До соусу, на сковорідку добавити обсмажене і порізане соломкою м'ясо, обсмажені гриби з цибулею, все перемішати

Викласти масу у жульєнниці (кокотниці), а якщо не має, можна і в одну велику форму, від цього смак страви не зміниться.

Викласти масу у жульєнниці, а якщо не має, можна і в одну велику форму

Зверху посипати тертим на великій тертці твердим сиром.

Зверху посипати тертим на великій тертці твердим сиром

Поставити запікатися жульєн у нагріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин. Подавати на стіл жульєн необхідно гарячим.

Поставити запікатися жульєн у духовку

Смачна та поживна друга страва готова!

Смачна та поживна друга страва готова!

Приємного смаку!