Печінка «по-царськи» – запіканка з печінкою і овочами в духовці

печінка по-царськипечінка по-царськи

Печінка «по-царськи» запечена в духовці з овочами – ніжна і смачна друга страва, яка підійде на вечерю для всієї родини. Ця запіканка з печінкою готується швидко і легко за нашим рецептом з фото.

Інгредієнти

  • Печінка 500 г.
  • Манка 0,5 склянки
  • Молоко 0,5 склянки
  • Цибуля 2 шт.
  • Морква 2 шт.
  • Яйця 1 шт.
  • Сметана 3 ст. л.
  • Сіль, перець за смаком

Як готувати запіканку з печінкою

Курячу печінку подрібніть у блендері.

Курячу печінку подрібніть у блендері

Добавте молоко, манну крупу, сіль, перець за смаком добре перемішайте і поставте у холодильник не менш ніж на 1 годину.

перемішайте

Моркву натріть на великій тертці, цибулю поріжте кільцями четвертинами, обсмажити на сковорідці в олії до напів готовності.

Моркву натріть на великій тертці, цибулю поріжте кільцями четвертинами
обсмажити на сковорідці в олії до напів готовності

Форму змажте олією, викладіть половину печінки.

Форму змажте олією
викладіть половину печінки

Зверху покладіть обсмажені моркву з цибулею.

 Зверху покладіть обсмажені моркву з цибулею

Потім покладіть другу половину печінки і добре розрівняйте зверху.

Потім покладіть другу половину печінки

Запікати печінку у попередньо розігрітій до 190 градусів духовці.

Поставте запікатися у попередньо розігріту до 190 градусів духовку

Через 40 хвилин дістаньте печінку з духовки, залийте збитим яйцем зі сметаною і знову поставте запікатися на 20 хвилин.

яйце збити з сметаною
залийте збитим яйцем зі сметаною і знову поставте запікатися на 20 хвилин

Коли печінка спечеться її можна прикрасити тертим твердим сиром і зеленню.

залийте збитим яйцем зі сметаною і знову поставте запікатися на 20 хвилин

Запечена печінка в духовці «по-царськи» готова!

прикрасити тертим твердим сиром і зеленню
прикрасити тертим твердим сиром і зеленню
печінка в духовці «по-царськи» готова

Приємного смаку!