Курка, запечена в їстівній тарілці

Курка, запечена в їстівної тарілціКурка, запечена в їстівної тарілці
Ароматна курка, запечена в їстівній тарілці – смачна друга страва на кожен день. Курка запікається в листковому тісті, тим самим весь сік зберігається, а додавання соку лимону і часнику, додає неймовірний смак та аромат, листкове тісто стає хрустким та по завершенню приготування вбирає весь сік в себе. Простий рецепт з фото приготування м’ясної страви з курки, виходить 4 порції.

Інгредієнти

  • Четвертина задня куряча 4 шт.
  • Листкове тісто 200-250 г.
  • Часник 1-2 зубці
  • Сіль, перець, лимон
  • Олія 4 ст. л.

Рецепт приготування

Для початку робимо заправку для курки. Для цього змішуємо олію, сіль, перець, подрібнений часник. Заправкою натираємо курку.

 змішуємо олію, сіль, перець, подрібнений часник

Заправкою натираємо курку

Листкове тісто розкочуємо у пласт, вистеляємо у форму.

Листкове тісто розкочуємо у пласт

вистеляємо у форму

Наверх викладаємо курку. Краї тіста защипаємо, так отримаємо тарілку.

Наверх викладаємо курку

Між четвертинами викладаємо кружечки лимону і ставимо випікатися в нагріту до 180 градусів духовку на 45-50 хвилин. Виключаємо духовку і даємо трішки постояти курочці у духовці.

Між четвертинами викладаємо кружечки лимону і ставимо випікатися

Розрізаємо готову гарячу страву на порції та смакуємо. Чудовий варіант страви на вечерю для всієї родини.

Розрізаємо готову гарячу страву на порції

Приємного смаку!