Домашня ковбаса зі свинини

Домашня ковбаса зі свининиДомашня ковбаса зі свинини
Домашня ковбаса яку я сьогодні роблю – це перевірений роками рецепт моєї мами. Ця домашня ковбаса зі свинини є частиною будь-якого свята в нашій родині. Ніжна, ароматна ковбаса приготовлена в духовці, покроковий рецепт з фото та поради щодо приготування. З цих інгредієнтів вийде три кільця смачної ковбаски.

Інгредієнти

  • М’ясо свинина 1,5 кг.
  • Сало 0,5 кг.
  • Цукор 1 ст.л.
  • Кориця дрібка
  • Мускатний горіх дрібка
  • Вода 0,5 ст.
  • Часник 3-4 зубці
  • Зерна гірчиці 1 ст.л.
  • Кишка 2,5 м.
  • Сіль, перець за смаком

Як приготувати домашню ковбасу

М’ясо і сало можна перемолоти на м’ясорубці використовуючи спеціальну насадку з великими отворами, або порізати мілкими кубиками.

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

До подрібненого м’яса з салом додаємо воду, цукор, мускатний горіх, корицю, подрібнений часник, також можна добавити ще зерна гірчиці (за смаком).

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Добре перемішуємо. Додати сіль і перець і ще раз все ретельно перемішуємо. Начинити кишку фаршем за допомогою м’ясорубки і насадки для ковбаси.

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Зав’язуємо кінці кишки, складаємо ковбасу у ємність накриваємо і ставимо у холодильник на 4-8 годин.

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Дістаємо ковбасу з холодильника, проколюємо кишку голкою в декількох місцях з однієї сторони ковбаси, а потім з іншої, для того щоб вийшло повітря і кишка не лопнула при випіканні.

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Закручуємо ковбасу, зв’язуємо кінці між собою.

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Викладаємо ковбасу на деко (в мене деко з протипригарним покриттям, тому пергамент не використовую), наливаємо 1/3 склянки води і ставимо випікатися у нагріту до 220 градусів духовку на 40-45 хвилин.

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Під час випікання необхідно слідкувати, щоб у формі для випікання була рідина, так як без неї ковбаса може прилипнути до форми. Кожні 10-15 хвилин ковбасу слід перевертати на інший бік при випіканні.

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Ароматна та дуже смачна домашня ковбаса готова на свята та на кожен день.

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Домашня ковбаса рецептДомашня ковбаса рецепт

Приємного смаку!