Свинячі реберця в духовці з картоплею

Свинячі реберця в духовці з картоплеюСвинячі реберця в духовці з картоплею
Свинячі реберця запечені з картоплею в духовці – смачна друга страва на вечерю для всієї родини. Швидкий та простий рецепт приготування маринованих свинячих ребер з картоплею. Ситна та ароматна страва стане в нагоді і до святкового столу.

Інгредієнти

  • Свинячі ребра 400- 500 г.
  • Картопля 800-1000 г.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.

    Для маринаду:

  • Майонез 2 ст.л.
  • Кетчуп 2 ст.л.
  • Сік лимону або оцет 1 ст.л.
  • Соєвий соус 1 ст.л.
  • Гірчиця 1 ч.л.

Як приготувати свинячі ребра з картоплею в духовці

В ємності з’єднати інгредієнти для соусу, покласти туди порізані реберця і добре перемішати.

Свинячі реберця в духовці з картоплею рецептСвинячі реберця в духовці з картоплею рецепт

Свинячі реберця в духовці з картоплею рецептСвинячі реберця в духовці з картоплею рецепт

Залишити в маринаді ребра на 2 години.
Цибулю порізати півкільцями моркву натерти на великій тертці і обсмажити на сковорідці в олії до золотистого кольору.

Свинячі реберця в духовці з картоплею рецептСвинячі реберця в духовці з картоплею рецепт

Свинячі реберця в духовці з картоплею рецептСвинячі реберця в духовці з картоплею рецепт

Картоплю помити, почистити і порізати на невеликі шматки, як на суп.

Добавити до картоплі сіль, обсмажену моркву з цибулею, все перемішати і викласти у форму для запікання.

Свинячі реберця в духовці з картоплею рецептСвинячі реберця в духовці з картоплею рецепт

Зверху покласти ребра, накрити форму кришкою або фольгою і поставити запікатися в нагріту до 190 градусів духовку на 1 годину.

Свинячі реберця в духовці з картоплею рецептСвинячі реберця в духовці з картоплею рецепт

Свинячі реберця в духовці з картоплею рецептСвинячі реберця в духовці з картоплею рецепт

Потім зняти кришку і поставити запікатися ще на 20 хвилин. Реберця з картоплею готові до споживання.

Свинячі ребра запечені з картоплеюСвинячі ребра запечені з картоплею

Приємного смаку!