Баранина с нутом

Баранина с нутомБаранина с нутом
Баранина з нутом – ароматне блюдо зі східним колоритом. Смачна та соковита страва, рецепт приготування з фото.

Інгредієнти

  • 400 г м’якоті баранини
  • 150 г нуту
  • 3 середні цибулини
  • 3 солодких болгарських перцю
  • 1 ст. л. з верхом томатної пасти
  • сіль, суміш спецій (чорний мелений перець, мелений коріандр, кріп, базилік, кінза, тархун, майоран) – за смаком
  • рослинне масло – для смаження
  • вода або бульйон – для гасіння

Рецепт приготування баранини з нутом:

Баранину вимийте і наріжте невеликими шматочками.
Нут заздалегідь добре промийте, замочіть в холодній воді на ніч. Потім воду злийте, нут ще раз промийте.

Баранина с нутом

Цибулю наріжте півкільцями. Наріжте смужками болгарський перець. На рослинному маслі обсмажите баранину до рум’яного кольору, потім додайте цибулю і обсмажите всі разом.

Баранина с нутом

Додайте болгарський перець, перемішайте, трохи обсмажите.
Перекладіть м’ясо з цибулею і перцем в каструлю, додайте трохи води, щоб покрила м’ясо.

Баранина с нутом

Зверху викладіть нут і поставте баранину з нутом гаситися на повільному вогні під кришкою приблизно 40 хвилин. Потім блюдо посоліть, додайте спеції і томатну пасту. Перемішайте і тушкуйте до готовності ще 20-30 хвилин. Баранина повинна стати м’якою.

Баранина с нутом

Як гарнір до баранини з нутом ідеально підходить кускус

Приємного смаку!