Хачапурі з сулугуні на сковороді

Хачапурі з сулугуні на сковородіХачапурі з сулугуні на сковороді
Хачапурі з сулугуні національна страва Грузії. Рецепт смачних хачапурі з сиром сулугуні які готують на сухій сковороді, фото та покроковий опис дивіться далі.

Інгредієнти

  • Кефір 0,5 л.
  • Борошно 0,5 кг.
  • Сода 1 ч. л.
  • Олія 2 ст. л.
  • Яйця 1 шт.
  • Цукор 1 ч. л.
  • Сіль 1ч. л.
  • Для начинки:
  • Сир сулугуні 200 гр.
  • Зелень кропу 1 пучок

Рецепт приготування хачапурі з сиром сулугуні:

Виливаємо кефір в миску. Додаємо гашену соду, олію, сіль, цукор, яйце і все добре перемішуємо.

Хачапурі з сулугуні на сковороді

Поступово додаючи борошно, замішуємо тісто. Накриваємо тісто харчовою плівкою і ставимо у холодильник на 1 годину. Краще за все зробити тісто звечора, а потім поставити його у холодильник, так хачапурі будуть ще смачнішими.

Хачапурі з сулугуні на сковороді

Потім натираємо на тертці сир і додаємо подрібнений кріп, все ретельно перемішуємо.

Хачапурі з сулугуні на сковороді

Дістаємо тісто з холодильника. Робимо з нього кульки і обвалюємо їх у борошні. З даного тіста виходить таких 12 кульок.

Хачапурі з сулугуні на сковороді

Розкочуємо кожну кульку в невеликий млинець, викладаємо зверху начинку, зверху защіпаємо руками. Потім розкочуємо в млинець товщиною десь 0,5 см.

Хачапурі з сулугуні на сковороді

Хачапурі з сулугуні на сковороді

Смажимо хачапурі на розігрітій сковорідці, без додавання олії, до золотистого кольору, приблизно по 4 хвилини з кожної сторони.

Хачапурі з сулугуні на сковороді

Хачапурі з сулугуні на сковороді

Пухкі хачапурі з сиром сулугуні готові до споживання.

Хачапурі з сулугуні на сковороді

Приємного смаку!