Варене сало із спеціями

Варене сало із спеціямиВарене сало із спеціями

Варене сало за цим рецептом виходить ніжне та смачне. Таким салом не соромно пригостити навіть неочікуваних гостей – найсмачніша українська страва. Простий рецепт приготування сало варене з оцтом із спеціями. Сьогодні готую варене сало з меленим перцем та сало з зеленню і часником.

Інгредієнти

  • Сало
  • Вода 2 літри
  • Сіль 100 г.
  • Оцет 7 ст. л.
  • Перець мелений та горошком
  • Часник 1 зубець
  • Кріп, лавровий лист
  • Харчова плівка

Рецепт приготування варене сало:

Промити та просушити сало серветкою. Приготуємо маринад для сала.

Варене сало із спеціями

Поставити в каструлі 2 літри води на вогонь. Додаємо 7 столових ложок оцту, 100 грамів солі, 2 лаврових листочка, 20-25 горошин чорного перцю, можна 3 горошинки духмяного перцю.

Варене сало із спеціями

Сало покладемо в маринад, вода повинна повністю його покривати. Варити сало 40 хвилин.

Варене сало із спеціями

Готове варене сало знімаємо з плити і ставимо охолоджувати до кімнатної температури.

Витягуємо охолоджене сало і кладемо на харчову плівку. З усіх боків сало намазуємо сумішшю мелених перців (червоного та чорного).
Я готувала 2 шматочки вареного сала. Один шматок посипавши перцем загортаємо в харчову плівку та ставимо у холодильник.

Варене сало із спеціями

Варене сало із спеціями

Варене сало із спеціями

Другий шматок вареного сала теж небагато посипаємо меленим перцем і натираємо мілко порізаним кропом разом з часником.
Загорнути сало в харчову плівку і теж покласти на декілька годин в холодильник.

Варене сало із спеціями

Варене сало із спеціями

Варене сало із спеціями

Дістаємо смачне варене сало, нарізаємо шматочками та смакуємо з хлібом.

Варене сало із спеціями
варене сало

Приємного смаку!