Узбецький плов

Узбецький пловУзбецький плов
Узбецький плов – простий та швидкий рецепт приготування вдома. Дізнайтесь справжній рецепт плову по-узбецьки, секрети правильного приготування. Смачний плов рецепт з фото та покроковим описом. Готувати плов потрібно в казані або каструлі з товстим дном.

Інгредієнти

  • Яловичина 500 г.
  • Рис 2 ст.
  • Цибуля 3 шт.
  • Морква 3 шт.
  • Часник 1 головка
  • Олія, сіль, перець
  • Барбарис 1 ч. л.

Рецепт приготування плову з яловичиною:

Рис добре промити і залити холодною водою.

Узбецький плов

Цибулю нарізати півкільцями.

Узбецький плов

Моркву нарізати соломкою, або натерти на тертці для корейської моркви тільки не вздовж моркви, а поперек.

В киплячу олію покласти порізане на шматки м’ясо і смажити на великому вогні до рум’яної скоринки.

Узбецький плов

Узбецький плов

До м’яса додамо цибулю і смажимо все разом теж на великому вогні. Смажимо цибулю до золотистого кольору.

Узбецький плов

Узбецький плов

Потім додаємо моркву і смажимо усе разом не зменшуючи вогонь до готовності.

Узбецький плов

Узбецький плов

Наливаємо 750 мл киплячої води, солимо перчимо і насипаємо барбарис.

Узбецький плов

Додаємо намочений рис, попередньо зливши воду. Рідини повинно бути на два пальці вище рису. Кладемо в середину головку часнику і варимо плов під закритою кришкою на великому вогні до википання рідини.

Узбецький плов

Якщо вода википить, а рис буде жорсткуватим, тоді води необхідно додати ще. Плов не мішати і слідкувати, щоб не пригорів.
Вийшов смачний розсипчастий узбецький плов, смачна друга страва!

Узбецький плов

Приємного смаку!