Запечене м’ясо «Куркуль» і соус з хріном

Запечене м'ясоЗапечене м'ясо
Запечене м’ясо в духовці виходить соковитим та смачним. Рецепт м’яса запеченого у фользі та соусу з хріном, приготуйте до Великодня.

Інгредієнти

  • 1,5 – 2 кг свинячої шинки
  • 150 г вишень без кісточок
  • 1 головка часнику
  • 100 г вишневого соку
  • лаванда
  • сіль
  • перець

Рецепт приготування

Лаванду в ступці перетираємо із сіллю і перцем та ретельно натираємо цим м’ясо. Залишаємо його на 4 — 5 годин. Вишні начиняємо зубчиками часнику, у м’ясі робимо надрізи і шпигуємо його вишнями.

Беремо подвійну фольгу, кладемо м’ясо та заливаємо його вишневим соком. Так залишаємо на 1 годину. при кімнатній температурі. Духовку розігріваємо до температури 160 — 170 градусів. Печемо м’ясо 1,5 — 2 години.

Секрет м’яса видно на розрізі; у кожній червоній ягідці вишні є біленький шматочок часнику. І така начинка дуже пасує до свинини.

Соус із хрону до запеченого м’яса

Запечене м'ясо «Куркуль» і соус з хріном

Інгредієнти:
Корінь хрону
4 варені яйця
часник
кріп
майонез
сіль
цукор.

ПРИГОТУВАННЯ
Корінь хрону миємо, чистимо, тремо на дрібній тертці, додаємо варені терті яйця, посічені кріп та часник, сіль і цукор. Заправляємо майонезом.
Соус зберігати у посудині під щільною накривкою, щоб не втрачав гостроти.

Приємного смаку!
Джерело Рецепти господині 2014’03(1)СВ