Куряча ковбаса в домашніх умовах легко готується, смачна та ароматна. Рецепт курячої ковбаси з печінкою, відварена у воді.
Домашня ковбаса з курятини швидкого приготування виходить надзвичайно смачною, а найголовніше – без всяких шкідливих добавок!
Інгредієнти
- 2 кг курячого фаршу
- 300 г печінки
- 150 г сала
- сіль – за смаком
- перець – за смаком
- приправа для домашньої ковбаси – за смаком
- 1 головка часнику
- 60-100 мл холодної води
- свинячі кишки
Рецепт приготування курячої ковбаси:
У курячий фарш додайте дрібно нарізане сало (можна пропустити через м’ясорубку), потім наріжте величенькими шматками курячу печінку, додайте подрібнений часник, сіль, перець, приправу для домашньої ковбаси, воду.

Кишки 1,5 години витримайте в солоній воді, періодично її міняючи.
Щоб оболонка легше відокремлювалася від ковбаси, при набиванні в кишку фаршу налийте в неї трохи рослинного масла. Наповніть кишки фаршем за допомогою спеціальної насадки або горлечка пластикової пляшки, попередньо обрізавши його.

Готові ковбаски залиште на кілька годин (краще на ніч), потім голкою наколи кишку особливо в тих місцях, де є порожнеча.
Потім ковбасу відваріть. Для цього воду доведіть до кипіння, посоліть за смаком, додайте лавровий лист, перець запашний і варіть в ній ковбасу приблизно 25-30 хвилин.
Після цього запікайте в духовці або обсмажити колечка на вершковому маслі.
Домашня куряча ковбаса смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді.
Приємного смаку!
Джерело – Домашняя кухня. Лучшие кулинарные рецепты 2014.10